Festa Major del Roser de Maig

La Festa Major es farà del 3 al 6 de maig, proposa més d’un centenar d’actes gratuïts i compte amb la participació d'una quarantena d'entitats locals

Una de les novetats de la Festa Major és la posada en marxa de la nova app de la FM Cerdanyola

El Roser de Maig 2024 serà més inclusiu, amb l’establiment a la Fira d’atraccions de franges horàries sense soroll perquè les persones amb trastorn de l’espectre autista o altres situacions que comporten hipersensibilitat auditiva puguin gaudir-la

La Festa Major Roser de Maig 2024 començarà el divendres 3 de maig amb un acte d’obertura col·lectiu, a la plaça Francesc Layret a partir de les 19 h. Hi actuaran els Tambores de la Casa de Aragón, que enguany celebren el vinticinquè aniversari, i els Gegants de Cerdanyola, junt amb un espectacle de dansa vertical Tocant el cel. Tot seguit serà el torn de la pregonera, l’actriu cerdanyolenca Abril Zamora. L'acte el tancarà el concert de la banda Wutöschingen, convidada a la Festa Major amb motiu del 25è aniversari de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès. Les tres entitats han participat en la presentació de la Festa Major, juntament amb l'alcalde, Carlos Cordón, i el regidor de Cultura, David González. Tots dos han agraït la feina i implicació de les entitats perquè "elles són les responsables de la festa que tenim" ha assenyalat González. D'altra banda, l'alcalde ha destacat que la voluntat del govern és "seguir amb l'oferta d'oci cultural familiar i gratuïta i una clara mostra són les festes que hem organitzat fins ara". 

El Roser de Maig al mòbil

Enguany, la Festa Major aposta per la digitalització i estrena l’App ‘FM Cerdanyola’, un nou mitjà de comunicació gratuït i que permetrà portar tota la informació del Roser de Maig als telèfons mòbils. L’aplicació és descarregable des de Google Play i App Store i ofereix un menú que permet navegar per dies (previs, 3, 4, 5 i 6 de maig i posteriors) o focalitzar la cerca per horaris, espais i activitats. Un cop s’accedeix a un acte, existeix la possibilitat de marcar-lo com a favorit i crear una agenda d’actes personalitzada. A l’aplicació també es pot consultar ‘L’Última hora’, on l’organització penjarà aquelles informacions que es vagin produint i que afectin al desenvolupament de la festa. Les fitxes dels actes disposen de localització al mapa de la ciutat i des d'allà es pot obrir l'aplicació de Mapes, per calcular la ruta per accedir-hi i facilitar l’accés a la ciutadania.

La informació de la Festa Major també es farà, com és habitual, a través dels webs, les xarxes socials i la ràdio municipals, la revista de la Festa Major, vinils a la plaça Francesc Layret i tòtems distribuïts als llocs de pas de la ciutat.

 

La música del Roser de Maig

Els Grans concerts al Turonet tornen a proposar enguany artistes de màxima actualitat. Divendres 3 de maig, a partir de les 22 h, obriran l’escenari les actuacions dels Queen Revolution, un dels millors grups de tribut als britànics Queen. Els Hotel Cochambre animaran la festa a partir de les 00.15 h. I el dj Iván Jiménez serà l’encarregat de tancar la nit a partir de les 2 de la matinada.

El dissabte 4 de maig serà el torn de La Casa Azul (23 h), Els Catarres (1 h) i el cerdanyolenc dj Eros, que començarà a punxar a les 2.30 h.

El tercer dia de concerts serà diumenge 5 de maig amb Chenoa (20 h) i a partir de les 22:30 h, Abraham Mateo.

La música comptarà amb altres actuacions i com la de la banda de Wutöschingen, convidada a la commemoració del 25è aniversari de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès. Aquesta formació germànica oferirà un concert el divendres 3 de maig, a les 19:45 h a la plaça Abat Oliba. A més, entre d’altres activitats, l’Agrupació Musical oferirà un passacarrers i un concert el diumenge 5 de maig a les 12 h a la pista coberta de la ZEM de Can Xarau. 

Los40 Urban faran ballar tothom a la Nit Jove del parc Xarau, el divendres a partir de les 22:14 h.

El diumenge i a partir de les 17:30 h, Mariachis Barcelona actuarà a la plaça Abat Oliba.

Dàmaris Gelabert & The Grow Up Singing Band oferiran un concert adreçat al públic familiar el diumenge 5 de maig a les 18 h i al Parc Xarau.

El final de la festa tindrà aires de rumba. Los Manolos actuaran dilluns 6 de maig, a les 20:30 h a la plaça Abat Oliba. Prèviament, a les 18 h, i per qui vulgui endinsar-se en la rumba, Sicus Carbonell (Sabor de Gràcia) oferirà un taller gratuït al local de la Casa de Andalucía de Cerdanyola.

 

Una festa més sostenible

Des de l'Ajuntament es vol reduir l'impacte ambiental generat durant la Festa Major i per poder prendre mesures correctores aquest any es recollirà mitjançant dades el consum d'aigua i la petjada de carboni durant els dies del Roser de Maig. De moment, aquest any ja s'ha decidit substituir els gots de plàstic reutilitzables per gots biodegradables, una mesura per estalviar aigua.

 

Una Festa Major per a tothom

Una de les novetats de la Festa Major serà la del ‘Silenci a la Fira’, una proposta perquè entre el divendres 3 i el dilluns 6 de maig i en la franja horària entre les 17 h i les 19 h, s’anul·li la música a la Fira d'Atraccions perquè les persones amb trastorn de l’espectre autista o altres situacions que comporten hipersensibilitat auditiva puguin gaudir-la. Aquesta iniciativa es fa amb la col·laboració dels Firants.

Aquesta iniciativa dona compliment a la moció en el mateix sentit aprovada per unanimitat al ple municipal del 28 de març de 2019.

 

La Festa al Parc Xarau

El Parc Xarau, un dels centres neuràlgics de la Festa Major, obrirà les portes el divendres 3 de maig a les 22:15 h amb la festa de Los 40 Urban, a càrrec de la popular emissora.

El Parc Xarau també serà la seu del Parc Familiar del Roser de Maig, que romandrà obert el dissabte 4 i diumenge 5 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i la Festa Major Infantil el dilluns 6 de maig, de 10:30 a 13:30 h. Hi haurà oferta per a totes les franges d’edat amb tallers, esports, jocs i una llarga llista d’activitats diverses.

El CIAC, Consell dels Infants i Adolescents de Cerdanyola, organitza el dissabte 4 de maig, a la plaça Abat Oliba i a partir de les 11 h, joc de pistes ‘Busquem el ciutadà o ciutadana de l’any!’. Hi participaran equips de 4 a 6 infants amb dispositiu mòbil. Les places són limitades.

A més, la Gent Gran i ciutadania amant de la música podran gaudir al Parc Xarau de l’actuació de l’Orquestra Venus a l’envelat (dissabte 4 de maig). A les 19 h oferiran un concert i a partir de les 20 h amenitzaran el ball que comptarà amb el tradicional Ball del Fanalet organitzat per l’AE Pau Casals.

A banda d’aquestes activitats les entitats de la ciutat oferiran un munt d’activitats i tallers oberts a tothom. Propostes esportives, contes, cercaviles, festes, balls, etcètera, conformen un programa ben farcit de propostes perquè ningú s’avorreixi.

Altres activitats del cicle del Roser de Maig seran el X Altimira Festival, la VII Estimbada i la XXXVII Nit de Cante Jondo, l’11 de maig; la Fira d’Artistes al pati del Museu d’Art de Cerdanyola, l’11 i el 12 de maig; la XV Trobada de Tambors, el 19 de maig, i la Roda de Gitanes del Vallès, el 27 d’abril. La ballada popular de les danses de Cerdanyola del Vallès es farà el diumenge 5 de maig, a les 11:45 h i a la plaça Abat Oliba.

L’Ajuntament demana una festa major compromesa amb la igualtat i el feminisme, tot recordant que ‘La Festa és nostra, No és no’. Es muntaran Punts Lila al parc Xarau, divendres 3 de maig, de 22:00 a 4:00 h i al parc del Turonet, dissabte 4 de maig, de 21:00 a 4:00 h, i diumenge 5 de maig, de 20:00 a 24:00 h.


Programa Festa Major Roser de Maig 2024