Presentació de la guia de pràctiques correctes d'higiene en la restauració col·lectiva

El 21 de gener a les 13h., en sessió web,  es presentarà i comentarà els principals continguts de la nova “Guia de pràctiques correcte d’higiene en restauració col·lectiva”, elaborada per iniciativa de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentaria (ACSA). Comptarà també amb un espai per a preguntes i aportacions de les persones assistents.

La restauració col·lectiva dona serveis de menjar elaborat i apunt per consumir a grups de persones amb unes característiques similars en els anomenats menjadors col·lectius que poden elaborar el menjar in situ o rebre’l d’una cuina externa com menjadors d’escoles, cases de colònies, residències de gent gran, centres hospitalaris entre d’altres.

A Catalunya, la majoria dels brots de toxiinfecció alimentaria es declaren en establiments de  servei de menjar directe al públic dels quals un 40-50% corresponen a la restauració comercial (bars i restaurants) i un 30-40% la restauració col·lectiva.

La prevenció de toxiinfeccions alimentaries és especialment important en els menjadors col·lectius degut a la vulnerabilitat d’una bona part dels usuaris i per l’alt nombre de persones que es poden veure afectades en cas d’incident. Per aquet motiu cal que els responsables dels menjadors col·lectius  disposin de documents de referència que recullin les millors practiques correctes d’higiene en benefici de la seguretat dels aliments.

Aviat publicaran el programa i l’enllaç a la inscripció a la sessió.