Visita del CEX de la FIHRT al Celler Torelló i Mata de la mà d'Àlex Torelló
Amb una producció anual de 500.000 ampolles de cava i 150.000 de vi, AGUSTI TORELLO MATA està avui present en més de 30 paisos.
Sota la direcció actual de 2 dels fills d'Agustí Torelló Mata, Alex - enòleg, director tècnic i viticultura- i Gemma, -advocada i directora executiva de la companyía- , són un referent de les empreses familiars del Cava.
Nascuts amb la honestedat dels humils, es projecten al món amb l’empremta d’una familia amb ANIMA CAVA.
Un total de 150 parcel.les úniques son l’origen de tots els seus vins i cupatjes. Totes de conrreu ecològic i sempre verema manual. Vinificat 100% a la propietat.
Només varietats autòctones: MACABEU , XAREL.LO, PARELLADA i TREPAT pel rosat. A cada collita sel.leccionen, amb cultiu microbiològic, els millors llevats de cada varietat. Aixi els seus vins fermenten, cada any, amb llevats propis i tanquen el cercle singular de les vinyes d’origen.
Viticultura de montaña: La finca UBAC de Mediona, a 550 m. d'alçada, és l'origen del seu raïm Parellada i Trepat que imprimeixen un caràcter diferent i únic als seus cupatjes: l’intercanvi tèrmic nit/dia i el particular sòl de pissarra aporta unes notes minerals excepcionals.
Mestres de la Macabeu. Autors de l’únic cava monovarietal Macabeu fermentat en barrica. El Macabeu és sempre la varietat dominant als cupatjes AGUSTI TORELLO MATA.
Llargues criançes en botella: Només elaboren Caves Reserva amb 24 mesos mínim de criança, i Grand Reserves amb criançes que van des dels 3 fins els 10 anys.
Un gran maridatge amb Kripta
1978 és la primera collita en la que AGUSTI TORELLO MATA realitza el seu somni: elaborar un cava excepcional.
Amb 20 anys d’experiencia professional, elabora a la seva cava particular de Can Rossell les primeres botelles KRIPTA, amb un cupatge de tres parcel·les úniques del Penedès.
Macabeu, Xarel·lo i Parellada inicien una llarga criança amb tap de suro, aconseguint un bouquet únic que el consolida com un dels grans vins escumosos del mon.
Els representants de la FIHRT presents a la visita van compartir producte dels respectius territoris i van maridar les seves propostes gastronòmiques amb els diferents vins i caves servits per l'Àlex Torelló i el seu fill Marc.
L’ampolla àmfora, creada i patentada, és un homenatge a l’Antiga Roma. L’etiqueta -obra de l’artista Rafael Bartolozzi- evoca el Mediterrani de Cadaqués, el raïm i la branca d’olivera: la trilogia dels clàssics.
KRIPTA és el cava més guardonat sense interrupció des de la seva primera medalla d’or a l’antiga Bratislava, 1984. Cada anyada, és un premi que reforça la excel·lència.