Barcelona Wine Week 2023 posarà en valor la riquesa i diversitat del vi espanyol
El primer saló de l’any del sector assoleix ja el 80% d’ocupació a 4 mesos de la seva celebracióLa gran varietat de territoris vitivinícoles d'Espanya protagonitza el programa d'activitats de la pròxima edició de Barcelona Wine Week, el saló de referència del vi espanyol de qualitat. Un centenar de prestigiosos experts, enòlegs i Masters of Wine oferiran més de 40 taules rodones, tastos i demostracions amb la finalitat de visibilitzar la riquesa de sòls del país i la seva potencialitat en la primera gran cita internacional del sector de l'any.La pròxima edició de BBW, que tindrà lloc del 6 al 8 de febrer de 2023 en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, comptarà amb la participació d'unes 700 empreses expositores, un 15% més que el 2022, la qual cosa augmentarà en un 5% la superfície de l'esdeveniment. A quatre mesos de la seva celebració, BWW frega el 80% d'ocupació, amb la participació, entre altres, de firmes com Protos, Matarromera, Rioja Vega, Recaredo i Freixenet i D.O.s como Cava, Bierzo o Valderroas. En aquest sentit, sota el lema “Espanya, mosaic singular de sòls”, BWW 2023 oferirà un programa de conferències, tastos i maridatges de la mà d'un centenar d'experts de renom en les quals es posarà en valor la gran riquesa de sòls que conformen el territori vitivinícola espanyol. Una diversitat geològica que, amb la climàtica, converteixen Espanya en un dels països amb major potencial vinícola. També protagonitzaran un tast conjunt sommeliers multipremiats i reconvertits en elaboradors. Completaran el programa de tastos una dotzena de responsables de cellers d'èxit que conreen en altres àrees com René Barbier i Álvaro Palacios, artífexs de la revolució del Priorat; Titín Palacios, amb vinyes plantades en terrasses al Bierzo; Esmeralda García, que treballa amb els sòls arenosos de Santiuste (Segòvia); Julia Casado, que busca en els seus vins la vinculació emocional amb el terroir de Bullas (Múrcia); Sara Pérez, enamorada dels sòls del Priorat i el Montsant i dels vins “que expressen el seu paisatge”; César Saldaña, visionari del poder de les terres blanquinoses de Jerez o Felipe Blanco, que parlarà de la màgia dels sòls canaris. Per la seva part, l'espai BWWHub acollirà conferències, taules rodones i sessions formatives sobre les principals tendències de futur en el món del vi, com la sostenibilitat, innovació, digitalització i internacionalització dels cellers. Pel que fa a la zona d'exposició, BWW estarà estructurat en dos grans sectors: BWW Lands, que reunirà els cellers organitzats per Denominacions d'Origen i altres segells de qualitat, i BWW Brands&Complements, on es trobaran cellers, grups, distribuïdors i associacions de productors al costat d'empreses que ofereixen equips, accessoris i serveis al sector. Per a afavorir la projecció internacional del vi espanyol, el saló preveu convidar a més de 500 compradors internacionals clau amb la col·laboració estratègica de l’ICEX Exportació i Inversions. Aquests decisors de compra provindran dels principals importadors de vi espanyol, com els Estats Units, Alemanya, Països Baixos, el Canadà, el Regne Unit, Dinamarca, Colòmbia, Mèxic, la Xina i Hong Kong i Polònia. Un altre dels grans desafiaments del sector és augmentar la demanda interna, per la qual cosa BWW 2023 convidarà 1300 compradors clau del mercat nacional (gran distribució, majoristes, distribuïdors especialitzats, detallistes i botigues gurmet). En total, es preveuen més de 8.000 reunions de negoci entre expositors del saló i compradors professionals. L'última edició de BWW, a l'abril de 2022, va reunir més 650 empreses expositores, 60 Denominacions d'Origen Protegides (DOP) espanyoles i més de 18.000 visitants professionals. Entre ells, 470 grans compradors internacionals de mercats estratègics que van participar en prop de 6.600 reunions comercials amb empreses expositores. |