PIMEC demana incloure els Food Trucks en els canvis de les normatives de comerç i de seguretat alimentària
Com a solució d’urgència i, a l’espera que es desenvolupi una normativa, la patronal planteja incorporar un tècnic comarcal per a les inspeccions de Food Trucks a fires i mercats
PIMEC demana incloure els Food Trucks en qualsevol modificació de la normativa, tant en matèria de comerç com de seguretat alimentària per assegurar el compliment de les normatives de forma igualitària entre tots els establiments del sector alimentari i de la restauració. El president de PIMEComerç, Àlex Goñi, ha manifestat que “és imprescindible que la nova regulació tingui en compte aquest aspecte i que defineixi clarament qui té les competències d’inspecció i qui vetlla pel compliment de les normatives en igualtat de condicions que la resta d’establiments del sector alimentari i de la restauració”.
En la mateixa línia, la sectorial de PIMEC Turisme considera que cal estudiar l'encaix dels Food Trucks en les normatives i ordenances sense que suposin una competència deslleial pel sector turístic, cada cop més pressionat amb normatives urbanístiques, ambientals i sanitàries. “Cal que aquest sector jugui amb les mateixes regles del joc que qualsevol establiment de restauració per a generar activitat econòmica i que no suposi en cap cas una competència deslleial. No es pot primar un tipus de restauració sobre un altre”, ha dit la presidenta de PIMEC Turisme, Isabel Galobardes.
Actualment, per tal de garantir el benestar de les persones en matèria de seguretat alimentària, només hi consta una Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la restauració mòbil que no està definida com a normativa sinó com a recomanació. En aquest sentit, i a l’espera que es desenvolupi una normativa, com a solució d’urgència la patronal planteja incorporar un tècnic comarcal per a les inspeccions de Food Trucks a les fires i mercats on hi ha instal·lades aquestes estructures mòbils perquè vetlli per la seguretat de les persones.
PIMEC fa aquesta petició després d’haver estudiat la normativa que regula la higiene en productes alimentaris i fixa els criteris per vetllar per la salut pública en els establiments minoristes del sector, en què s’ha detectat una manca de regulació específica destinada als Food Trucks.