L'Assemblea de la FIHRT designa el seu Vicepresident. Jordi Gasol, com a responsable de Turisme Enogastronòmic
L'Assemblea General de la FIHRT, reunida al Santuari del Miracle, a Riner, Solsonès, va acordar per unanimitat, el nomenament del Vicepresident de la FIHRT, i President del Gremi d'Hostaleria de Vilanova, com a responsable de l'Àrea d'Enogastronomia de la FIHRT.
Els importants vincles de Gasol amb el Territori i amb el món del vi i de las gastronomia, claus per la decisió.
Pocs dies després de la presentació per part del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i de la directora general de Turisme, Marta Domènech, de l'ambiciós pla de treball que es marca accelerar el tres anys un desenvolupament i potenciació del turisme enogastronòmic al país, convertint Catalunya en una destinació de referència europea en aquest sector i que esdevingui competència directa de regions com la Toscana, la Champagne o la Borgonya i pugui incrementar el seu pes específic en turisme de qualitat en el conjunt del continent, la FIHRT ha decidir proposar als seus Gremis i Associacions, la creació d'aquest responsable dins l'Organigrama de l'Entitat.
Com bé va dir el Conseller Torrent, els sectors del vi i de la gastronomia catalans, per separat ja funcionen amb força, però cal generar una nova marca enogastronòmica de país.
La recerca del turisme de qualitat és un dels eixos fonamentals del pla de treball. Els estudis sobre els que treballa el Govern assenyalen que un turista enogastronòmic gasta, de mitjana, 3`5 vegades més que un turista que busca altres interessos.
El turisme enogastronòmic, a més, permetria incidir en un dels gran objectius estratègics del país que és el d'aconseguir la desestacionalització. Gaudir de l'oferta de vins, caves i gastronomia no està lligat de manera obligada al periode d'estiu i, per tant, faria possible que Catalunya fos destinació internacional durant els dotze mesos de l'any.
Des de la FIHRT, impicada territorialment en molts territoris amb DO i coneixedors de la gastronomia i dels petits productors, incidirem en fer-los més visibles, amb polítiques actives i de promoció, incidint d'entrada en el propi sector. La restauració dels País ha de ser més propera la producte, als cellers de proximitat, als petits productors...i així ho farem de la mà d'En Jordi Gasol.