L'homenatge del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i de la FIHRT a un lluitador compromés pel sector i incansable: Enric Gené

El Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès retia homenatge ahir a Cerdanyola a qui va ser el seu impulsor i president de la Federació Internacional d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), Enric Gené, mort l’agost de l’any passat a causa de la Covid-19.Enric Gené i Martínez moria el 9 d’agost de 2021 a l’hospital del Parc Taulí després de no poder superar les complicacions derivades de la Covid. Gené, nascut a can Tiana -l’últim nadó nascut a la masia segons destacava ahir en l’homenatge el periodista Jordi Jorba, presentador de l’acte- va ser un dels grans dinamitzadors del sector de l’hostaleria i la restauració a la nostra zona. Primer al capdavant d’establiments com l’emblemàtica La Marieta -a Cerdanyola i a Ripollet- i posteriorment impulsant el Gremi Comarcal d'Hostaleria i Restauració del Vallès Occidental i el Barcelonès i la Federació Internacional d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), que va presidir entre els anys 2006 i 2015. Interlocutor del sector davant les diferents administracions i dels hostalers vallesans davant els representants del sector al país, Gené va estar al darrera del naixement de diverses mostres i fires gastronòmiques i de restauració.L’homenatge a Gené celebrat aquest 20 de juny a l’hotel Exe Parc de Cerdanyola va ser una trobada de les diverses veus del sector que van coincidir en definir l’Enric Gené com un lluitador compromès, guerriller i sincer, però també dialogant i sempre amb l’objectiu de fer xarxa i beneficiar el conjunt de la societat.

Després de la projecció d’un audiovisual amb imatges de Gené acompanyat per la música de l’Stairway to heaven de Led Zeppelin, el president de la FIHR, Mingo Morillaremarcava que Gené va ser “un home que va fer gran la Federació”, tot impulsant l’associacionisme en el sector amb el seu compromís total l’hostaleria. Per a Morilla, Enric Gené actuava sempre amb sinceritat i amb un caràcter “guerriller” que el feia enfrontar-se a qui fos, per poderós que fos, sense tenir por

L’alcalde de Ripollet, José María Osuna, subratllava el treball incansable de Gené per la hostaleria però també amb una lluita “que anava més enllà”: per la creació de llocs de treball estables i de qualitat, que el servei fos de qualitat i el client estigues satisfet i per crear xarxa no només amb les associacions del sector, sinó amb tot el teixit social de les ciutats.

En representació de l’Ajuntament de Cerdanyola intervenia Eulàlia Mimó, amiga personal de Gené. La regidora destacava, al marge de la seva vessant com representant de l’hostaleria, la faceta de Gené d’emprenedor al capdavant de locals amb caràcter icònic tant a Cerdanyola, com a Ripollet: la Marieta. Mimó, afegia emocionada que l’homenatjat va nàixer a Can Tiana però a Cerdanyola va ser considerat sempre un més de la ciutat per l’estima que aixecava en molta gent.

Tancava les intervencions en l’homenatge, Jordi Moya, l’actual president del Gremi d’Hostaleria, tot destacant el molt que va aprendre de l’Enric Gené i el molt que troba a faltar els seus consells. Moya va finalitzar aixecant una copa de cava per brindar per l’hostaleria de la comarca “de la qual tant enamorat estava l’Enric Gené”.