PREMIS CARTAVI: Aquests són els restaurants amb les millors cartes de vi de Catalunya

Aquest dimarts 3 de maig s’han donat a conèixer els resultats de la desena edició del Cartavi, concurs que anualment premia els restaurants que duen a terme una significant defensa i promoció dels vins emparats sota alguna de les onze DO catalanes més el Cava.



L’acte, presidit per la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà, el president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, i la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, ha vist distingir fins a setze restaurants del país, així com a la figura d’en Toni Falgueras (El Celler de Gelida), a qui s’ha lliurat el premi especial de l’edició.





L’AVC, organitzadora d’aquests premis, ha compartit la “satisfacció per l’evolució d’un certamen que promociona el consum de vins catalans, a la vegada que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre l’origen del producte que beu, on i com s’ha elaborat i les seves particularitats”.



Aquests han estat els restaurants premiats, per territoris:



De terres tarragonines:



En la Categoria A:



Finalistes: Villa Retiro de Xerta i L’Algadir del Delta de Poble Nou del Delta.

Guanyador: Quatre Molins de Cornudella de Montsant.



En la Categoria B:



Finalistes: Brichs de Falset, Can Piñana de l’Ampolla i El Cairat de Falset.

Guanyador: Lo Típic del Mediterrani, de l’Ampolla



En la Categoria C:



Finalista: El Cortijo de Montblanc

Guanyador: El Cortijo de Montblanc



De comarques lleidatanes:



Categoria A: 



Finalistes: CAN BOIX de Peramola i FERRERUELA de Lleida.



Guanyador: La Boscana, de Lleida.



Categoria B: 



Finalistes: CARAVISTA de Lleida, CELLER DEL ROSER de Lleida i LA BRASA D’OR de Lleida.

GUANYADOR: CAL XIRRICLÓ de Balaguer.



Categoria C:



Finalistes: CA L’AGUSTINA de Preixens.

Guanyadors (ex aequo): EL CELLER de Montsonís i L’ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars.



De comarques de Girona:



Categoria A: 



Finalista: Entre dos Mons, Palamós.

Guanyador: Entre dos Mons de Palamós.



Categoria B:



Finalistes: CAN XAPES de Cornellà del Terri i PA I RAÏM de Palafrugell.

Guanyador: El Trull d’en Francesc, de Boadella d’Empordà



Categoria C: 



Finalista: LA TAVERNA DE LA BARBERIA de Palamós.

Guanyador: LA TAVERNA DE LA BARBERIA, de Palamós.



De territori barceloní:



Categoria A: 



Finalistes: MARISQUERIA CAN LADIS de Sant Fruitós de Bages i TRES MACARRONS de Masnou.

GUANYADOR: RESTAURANT L’Ó, de Sant Fruitós de Bages.



Categoria B: 



Finalistes: AQUA  de Sitges – HOSTAL ABAT CISNEROS de Montserrat – L’ERA d’Arenys de Munt

Guanyador: Mas de la Sala, de Sallent.



Categoria C:



Finalistes: AMEDIALUZ de Canet de Mar i LA CAVA WINE BAR de Vilanova i la Geltrú.

Guanyador: LA GURMETERIA de Terrassa



Ciutat de Barcelona:

Categoria A: 



Finalistes: SERGI DE MEIÀ i XERTA

Guanyador: WINDSOR



Categoria B:



Finalistes: Restaurant La Clara, Les Finestres de Llúria i Can Pineda

Guanyador: Restaurant La Clara



Categoria C:



Finalista i guanyador: Tablafin