PREMIS CARTAVI: Aquests són els restaurants amb les millors cartes de vi de Catalunya
Aquest dimarts 3 de maig s’han donat a conèixer els resultats de la desena edició del Cartavi, concurs que anualment premia els restaurants que duen a terme una significant defensa i promoció dels vins emparats sota alguna de les onze DO catalanes més el Cava.
L’acte, presidit per la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà, el president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, i la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, ha vist distingir fins a setze restaurants del país, així com a la figura d’en Toni Falgueras (El Celler de Gelida), a qui s’ha lliurat el premi especial de l’edició.
L’AVC, organitzadora d’aquests premis, ha compartit la “satisfacció per l’evolució d’un certamen que promociona el consum de vins catalans, a la vegada que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre l’origen del producte que beu, on i com s’ha elaborat i les seves particularitats”.
Aquests han estat els restaurants premiats, per territoris:
De terres tarragonines:
En la Categoria A:
Finalistes: Villa Retiro de Xerta i L’Algadir del Delta de Poble Nou del Delta.
Guanyador: Quatre Molins de Cornudella de Montsant.
En la Categoria B:
Finalistes: Brichs de Falset, Can Piñana de l’Ampolla i El Cairat de Falset.
Guanyador: Lo Típic del Mediterrani, de l’Ampolla
En la Categoria C:
Finalista: El Cortijo de Montblanc
Guanyador: El Cortijo de Montblanc
De comarques lleidatanes:
Categoria A:
Finalistes: CAN BOIX de Peramola i FERRERUELA de Lleida.
Guanyador: La Boscana, de Lleida.
Categoria B:
Finalistes: CARAVISTA de Lleida, CELLER DEL ROSER de Lleida i LA BRASA D’OR de Lleida.
GUANYADOR: CAL XIRRICLÓ de Balaguer.
Categoria C:
Finalistes: CA L’AGUSTINA de Preixens.
Guanyadors (ex aequo): EL CELLER de Montsonís i L’ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars.
De comarques de Girona:
Categoria A:
Finalista: Entre dos Mons, Palamós.
Guanyador: Entre dos Mons de Palamós.
Categoria B:
Finalistes: CAN XAPES de Cornellà del Terri i PA I RAÏM de Palafrugell.
Guanyador: El Trull d’en Francesc, de Boadella d’Empordà
Categoria C:
Finalista: LA TAVERNA DE LA BARBERIA de Palamós.
Guanyador: LA TAVERNA DE LA BARBERIA, de Palamós.
De territori barceloní:
Categoria A:
Finalistes: MARISQUERIA CAN LADIS de Sant Fruitós de Bages i TRES MACARRONS de Masnou.
GUANYADOR: RESTAURANT L’Ó, de Sant Fruitós de Bages.
Categoria B:
Finalistes: AQUA de Sitges – HOSTAL ABAT CISNEROS de Montserrat – L’ERA d’Arenys de Munt
Guanyador: Mas de la Sala, de Sallent.
Categoria C:
Finalistes: AMEDIALUZ de Canet de Mar i LA CAVA WINE BAR de Vilanova i la Geltrú.
Guanyador: LA GURMETERIA de Terrassa
Ciutat de Barcelona:
Categoria A:
Finalistes: SERGI DE MEIÀ i XERTA
Guanyador: WINDSOR
Categoria B:
Finalistes: Restaurant La Clara, Les Finestres de Llúria i Can Pineda
Guanyador: Restaurant La Clara
Categoria C:
Finalista i guanyador: Tablafin