Arrenca la Festa Major de Montcada i Reixac 2023, amb propostes lúdiques, culturals i esportives del 2 al 5 de juny

El tret de sortida oficial és aquest divendres a la plaça de l’Església, amb el dinamitzador Pep Callau i espectacles itinerants. Una cinquantena d’activitats configuren el programa festiu.

La Festa Major de Montcada i Reixac 2023  es posa en marxa aquest divendres, 2 de juny. Les propostes venen marcades per una aposta per la cultura local, les tradicions, les activitats de caire popular, familiar i les propostes esportives. Tota la programació es pot consultar a www.montcada.cat/temes/festa-major/; a xarxes socials, amb l’etiqueta #FMMiR; i en al programa de mà imprès que es podrà recollir als equipaments municipals.

El showman Pep Callau s’encarregarà de dinamitzar la inauguració oficial de la festa a la plaça de l’Església (19 h). Una hora abans, aquest mateix espai acollirà l’espectacle itinerant Les Nòmades, d’Actua Produccions, i després del tret de sortida a la celebració, el grup Izar Blue oferirà Breaking Beethoven, un espectacle fusió de música clàssica, break dance i dansa contemporània. A més, a les 17 h, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) oferirà una hora del conte especial (17 h), ‘Viatge amb instruments dels cinc continents’, amb la companyia Bufanúvols.

Espai Poblet
La música local és una de les principals protagonistes de la Festa Major 2023, amb la incorporació del festival de grups i solistes de la ciutat Montcadasons. En aquesta edició, hi haurà sis concerts, a l’Espai Poblet (Camí de la Font Freda), els dies 2, 3 i 4 de juny, un a les 21.30 h i un altre, a les 22.30 h.  Aquest divendres, primer dia del festival, hi actuaran Bahama i Lesko i Cross; demà, Lola mento i Honky Tunes; i diumenge, Simm i Desenfreno.

Els altres concerts i espectacles de l’Espai Poblet, a partir de les 23.30 h, seran: 31 Fam i Gira 105 (avui); Momo (Tribut a Queen) i Los 80 Principales (dia 3); i Versión Imposible, el 4 de juny. Una desena d’entitats muntaran barra de bar en aquest espai, que funcionarà amb el sistema de gots retornables (1 euro).

El Parc Antiga Cerveseria tornarà a acollir concerts i vermuts musicals, amb el concert de combos de l’Aula Municipal de Música de demà dissabte, entre d’altres propostes. Destaca també el concert del darrer dia de festa, 5 de juny, a la plaça de l’Església (19.30 h), amb Marina BBFace &The Beatroots.

Tradicions
La Festa Major inclou activitats tradicionals com el correfoc, els gegants, els castellers, les sardanes, les havaneres, els castells, la pujada a les Maleses o les sardanes; actes de caire popular com el concurs d'arròs i la sardinada; els balls i concerts, amb l’Orquestra Maravella, o els jocs al carrer Major. Les entitats que organitzen aquestes activitats són els Gegants de Montcada i Reixac, els Castellers de Montcada i Reixac, la colla de Drac i Diables de Can Sant Joan, Amics del Museu Municipal, el Cim, el CEAV i les AV de Font Pudenta-Muntanyeta i AV Montcada Nova-Pla d’en Coll.

L’escola Reixac acollirà sis espectacles familiars, els dies 3, 4 i 5 de juny, on destaquen La gran aventura, amb Els Superherois, i Xiula Hit, amb el grup Xiula. Torna la Festa del comerç just i la sostenibilitat, que es farà el dia 4 al carrer Major, amb la presència de l’EcoTruck, la unitat mòbil d’educació ambiental de l’Ajuntament.

Esports de Festa Major
L’esport tornarà a tenir un paper destacat durant aquests quatre dies. La Milla Urbana, el dia 4, amb el suport de la JAM és un dels plats forts, així com l’activitat ‘Futbol per a tothom’, a càrrec del Club Futbol Base Montcada. El Club Tennis Taula La Unió organitza un torneig de tennis taula; el Club Escacs MiR, un d’escacs; l’UB MiR porta un partit de bàsquet femení; Montcada Aqua organitza una classe de tonodance i repeteix un any mes el Club Català de Tir amb arc Can Piqué, amb una exhibició i un tast d’iniciació d’aquesta disciplina esportiva. Demà a la tarda, a més, hi haurà inflables de grans dimensions als exteriors del pavelló Miquel Poblet.

Torna per Festa Major la campanya Viu la festa en positiu, adreçada especialment al públic juvenil, per tal que visquin la festa sense riscos relacionats amb les agressions masclistes i lgtbifòbiques o bé, vinculats al consum d’alcohol i altres substàncies. A l’Espai Poblet hi haurà el punt lila i el punt ‘En positiu’, des de la nit d’avui, 2 de juny, fins a la matinada del 5 de juny.

L'Ajuntament i l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac organitzen un any més el concurs per premiar les millors imatges de la celebració fetes pel jovent mitjançant l'aplicació mòbil Instagram. D'altra banda, la fira d'atraccions es tornarà a ubicar al Pla d'en Coll, a les antigues pistes d'atletisme.

Samarretes i venda d’entrades
La samarreta de Festa Major, al preu de 6 euros, es pot comprar a l’Auditori Municipal. Les entrades per al concert de l’Orquestra Maravella (3 de juny) al Teatre Municipal ja es poden comprar, a la taquilla de l’Auditori Municipal o bé, al web www.teatremontcada.cat. Les entrades de la Maravella costen 6 euros per avançat i 8 euros, a taquilla (el mateix dia de l’espectacle, una hora abans).