El Museu de Ca n'Oliver inaugura l'exposició ‘Tota pedra fa paret'

La mostra, organitzada pel Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola i el Museu d’Història de Cerdanyola, es podrà visitar del 9 de juny al 23 de juliol

Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya és la nova exposició que acollirà el Museu de Ca n'Oliver. La mostra, en aquesta ocasió de temàtica etnològica, estarà a Cerdanyola fins el diumenge 23 de juliol i es complementarà amb un programa d’activitats.

El diumenge 11 de juny, a les 11:30h, es durà a terme la inauguració de l’exposició amb la participació del president de l'Associació per a la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional, Josep Maria Martí Renom, que farà una visita guiada adreçada al públic a partir de 10 anys. 

 Amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO, el novembre de 2018, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van produir aquesta exposició sobre les construccions i les tècniques presents a Catalunya. La mostra, eminentment fotogràfica, pretén oferir una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial. Explica, també, la vigència actual d’aquesta arquitectura, harmònica amb l’entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista.

Paral·lelament a l’exposició es durant a terme activitats relacionades. El diumenge 18 de juny, a les 11:30h i al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, es realitzarà el taller ‘Aprenent a construir amb pedra seca’ a càrrec de José Miguel Gallego, arqueòleg i expert en tècniques constructives. I el dimecres 28 de juny, Joan Viamú, cap del Servei de Medi Natural i Territori del Consorci del Parc de Collserola, oferirà la xerrada ‘Construccions de pedra seca a Collserola’ als jardins de Ca n’Ortadó a les 19h.

L'exposició ha estat produïda per la Generalitat de Catalunya i l'Associació per a la pedra seca i l'arquitectura tradicional i es complementa amb dues petites mostres sobre la pedra seca a Collserola cedides pels Ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern. 


Cartell Exposició Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya