La segona edició del ‘Palau Tremola' desvela la seva programació

The Exorcist, El Dia de la Bestia i Errementari son les 3 pel·lícules d’enguany

 

El parc de l’Hostal del Fum tornarà a ser per 3 dissabtes de juliol un dels llocs més terrorífics. El II Cicle de Terror de Palau-solità i Plegamans ‘Palau Tremola’ projectarà 3 de les pel·lícules més icòniques del gènere de terror amb el diable com a protagonista, figura que forma part del patrimoni immaterial de la vila.

 

La projecció de les pel·lícules es farà al bosc del Parc de l’Hostal del Fum, i com ja van poder comprovar 800 persones l’any passat, és una potent experiència immersiva ja que aquest espai permet, a la nit, un ambient molt especial i terrorífic.

 

El cicle s’obre al públic a les 20h amb servei de bar (menjar i beguda de la ma de Candombe Bantú i Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga) i la projecció comença a les 22h quan ja és ben fosc. Experts en el gènere de l’Associació FanCon ens explicaran curiositats de les pel·lícules abans de cada visionat. L’entrada serà gratuïta i tots els films es veuran en VOSE, com es fa en tots els certàmens del gènere.

 

Els assistents podran portar les seves gandules, catifes i pícnic per a veure cada pel·lícula. Hi haurà també un espai per a agafar i posar cadires.

 

El ‘Palau Tremola’ ofereix una proposta cinema per als joves, tot i que, per suposat, els adults també en podran gaudir. S’ha optat pel cinema de terror per ser un gènere d’èxit, que apel·la a les emocions i que fa segregar adrenalina, una hormona que permet oblidar dels problemes del dia a dia ja que la tensió generada fa estar absolutament concentrat en l’obra cinematogràfica que s’està visualitzant.

 

Tres obres mestres del gènere, de diferents èpoques

 

Es projectaran tres pel·lícules icòniques, obres mestres del gènere:

 

  • 8 juliol: The Exorcist (1973): Probablement la pel·lícula més terrorífica i inquietant de tots els temps.. com a mínim ho va ser durant moltes dècades. Versió restaurada amb HD Serà la sessió inaugural del cicle. 10 nominacions als oscars (entre elles Millor pel·lícula) dels que en va guanyar 2 i 7 nominacions als globus d’or, de les que se’n va endur quatre (entre els premis, el de millor pel·lícula).

 

  • 15 juliol: El Dia de la Bestia (1995): El cinema estatal també ha produït cinema de terror esdevingut icònic i de culte i aquest film va donar a conèixer al gran Alex de la Iglesia com a director (va guanyar el Goya) i a Santiago Segura com a actor (Goya al millor actor revelació). Un total de 6 Goyas de 14 nominacions. També va rebre premis de l’alçada de Premi Melies d'Or de Brusel·les o el premi al Millor Film Fantástic Europeu del Festival Internacional de Brusel·les. Aquesta projecció serà una festa!

 

 

  • 22 juliol: Errementari (2017): Un film on Alex de la Iglesia exerceix de productor, escrita i dirigida per Paul Urkijo, director basc apadrinat per ell, la nova promesa del cinema estatal pel seu estil únic i propi. Aqui passarem por i riurem a parts iguals. Premi del públic 2017 a San Sebastian i una de les més recordades de l’edició 2017 del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges.