Isabel Garcia ha estat proclamada alcaldessa de Santa Perpètua

Isabel Garcia ha estat proclamada alcaldessa de Santa Perpètua per majoria absoluta durant el Ple d'investidura que s’ha celebrat aquest dissabte 17 de juny a la Sala de Plens de l'Ajuntament en obtenir el suport de 14 dels 21 regidors i regidores de la Corporació.

Garcia ha obtingut els vots de la seva formació, Santa Perpètua en Comú (10 regidors) i del grup municipal d'ERC (4). Pere García va obtenir el vot dels quatre regidors del PSC, mentre que els edils de PP, Vox i CS van obtenir un vot cadascun.

La sessió plenària s’ha iniciat amb la Constitució de la Mesa d'Edat formada pels regidors de major i menor edat, Pere García i Sergi Garcia, respectivament. Després de fer lectura dels resultats de les eleccions municipals del 28 de maig, els regidors i regidores han promès el càrrec. Nou edils han optat per la fórmula de prometre el càrrec, dos l’han jurat i deu han optat per la fórmula de per imperatiu legal.

Isabel Garcia durant el discurs d'investidura ha destacat que “tornar a ser nomenada alcaldessa és una gran responsabilitat que he acceptat amb molta il·lusió i amb moltes ganes de continuar treballant per seguir millorant la ciutat i la vida de la seva gent”. La primera edil ha agraït a les persones que van votar la seva formació, SPEC, a les darreres eleccions i ha volgut reflexionar sobre la baixa participació en aquests comicis. “Cal trobar les maneres d’incrementar la participació de la ciutadania en la definició dels projectes polítics de futur, perquè la democràcia es sustenta en la participació de la ciutadania”, ha assenyalat.

L’alcaldessa ha posat en valor l’acord amb ERC per a la constitució “d’una majoria de govern progressista”, que representa el 67% del Ple. “Un govern d’àmplia base social que garanteixi estabilitat i governabilitat per assolir els grans reptes de futur que necessita el nostre municipi per continuar sent una referència en qualitat de vida, en defensa de la igualtat, del medi ambient, del teixit industrial i del treball al nostre entorn territorial i a Catalunya”.

Isabel Garcia ha recordat els anys de pandèmia i la crisi generada fruit de la guerra d’Ucraïna i ha destacat que “volem sumar el màxim d’energies polítiques, econòmiques i socials per afrontar en les millors condicions possibles els reptes que tenim plantejats com ciutat i com societat”“Ens venen de nou quatre anys de molt treball i molta responsabilitat; us asseguro que ho farem amb molta il·lusió, responsabilitat i determinació”, ha assegurat l’alcaldessa que ha tancat el seu discurs manifestant “Sumem per Santa Perpètua! Sumem per millorar la ciutat i la vida de la gent!”.

Els representants dels grups municipals han pres la paraula per ordre invers de vots obtinguts a les darreres eleccions municipals, un cop constituïda la nova Corporació local i prèviament a la proclamació de l’alcaldessa.

El portaveu de SPEC, Adelino Macías, ha argumentat el vot per a Isabel Garcia perquè ha afirmat "Isabel és garantia de progrés, suma moltes sensibilitats i molts sectors socials al voltant d’un projecte de ciutat guanyador". Macías ha qualificat de persona extremadament dialogant a Isabel Garcia i ha subratllat que "com a alcaldessa demostra que ofereix estabilitat, seriositat, serietat i esperança en un futur millor per a tothom".

La portaveu d’ERC, Laura Oliver, ha començat la seva intervenció qualificant aquest dia com molt especial per a ERC i el canvi de cicle que suposa l’acord entre SPEC i ERC basat en el consens i la confiança. Oliver ha explicat que ERC es va presentar per transformar i aquest és el seu compromís "tenim projecte, tenim ganes, tenim il·lusió, força de treball i vocació de servei. Ens hem compromès a transformar Santa Perpètua i això és el que farem".

El candidat del PSC, Pere Garcia, ha asseverat que els PSC serà a l’oposició en aquest mandat i que "no és per manca de ganes, il·lusió i projecte" sinó perquè volen seguir treballant per Santa Perpetua. Pere García ha acusat SPEC d’oferir un pacte de govern autoritari i amb imposicions i ha afirmat que no creuen "en les polítiques de servitud, en formar part d’un govern només per acatar tot el que imposa el partit majoritari, els socialistes no ho acceptem".
La cap de llista del PP, Julia González, ha expressat que "volem ser el punt de trobada entre la ciutadania i el govern" i ha avisat a l’equip de Govern que "podrà comptar amb el nostre suport en les mesures i decisions que beneficiïn a tota la població, però serem una oposició crítica amb totes aquelles que no creiem convenients per al creixement de Santa Perpètua".

El portaveu de Vox, Santiago Delgado, ha afirmat que "no caurem en el sectarisme d’aquells que porten molts anys només preocupant-se dels que els voten". La tasca de Vox a l’Ajuntament comença per "servir els veïns i no servir-nos a nosaltres mateixos", ha afegit.

El candidat de Ciutadans, Kevin Romero, ha declarat que "Santa Perpètua és diversa i apostem pel diàleg constructiu, el consens i la recerca de solucions" i s’ha compromès a fer una oposició constructiva i responsable i a recordar al govern "el seu deure de treballar per tots els ciutadans sense importar la seva afiliació política".

La nova Corporació està formada per deu regidors de SPEC (Isabel Garcia, Sergi Hernández, Ana Bajo, Marçal Solà, Adelino Macías, Julio Pérez, Jordi Navarro, Sandra Gómez, Tamar Zamora i Jésica Jiménez), quatre d'ERC (Laura Oliver, Sergi Garcia, Laura Sànchez i Albert Bonàs), quatre del PSC (Pere García, Olga Valenzuela, Joan Martínez i Antonia Luis), una del PP (Julia González), formació que recupera representació municipal després de no tenir-ne des de 2015, un de Vox (Santiago Delgado) que entra per primer cop al Consistori, i un de CS (Kevin Romero).

La sessió de constitució del nou Ajuntament ha estat seguida per nombrós públic que ha omplert la Sala de Plens.