Cerdanyola opta a formar part de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge de la UNESCO

Actualment, la Xarxa Mundial està composta per 292 ciutats de 76 països de tot el món. La decisió de la UNESCO es donarà a conèixer al mes d’octubre.

Cerdanyola del Vallès ha presentat candidatura oficial per adherir-se a la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO. La sol·licitud d’adhesió s’ha fet arribar a la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO per, posteriorment, elevar-se a l’Equip de Coordinació de la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO.

La UNESCO defineix una ciutat aprenentatge com una ciutat que “mobilitza tots els recursos a tots els sectors per a la promoció d’un aprenentatge inclusiu des de l’educació bàsica a la superior al llarg de tota la vida”. En aquest sentit, molts projectes i iniciatives iniciades per diferents serveis municipals de l’Ajuntament, com per exemple la marca de ciutat 'Cerdanyola, ciutat del coneixement', el programa 'Cerdanyola Educa', el programa 'Talent Factory', la creació de l’Oficina Jove, els festivals internacionals de Teatre Infantil, el projecte 'Artíva’t', la formació de l’Escola Municipal de Música o l’Escola d’Adults, entre molts d’altres, milloren l’accés permanent a l’aprenentatge al llarg de tota la vida, garantint una major qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola.

La Xarxa recolza l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per Nacions Unides a l’any 2015, i especialment, l’objectiu 4 'Educació de qualitat: Garantir una educació inclusiva per a tots i promoure oportunitats d’aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives' i l’objectiu 11 'Ciutats i comunitats sostenibles: Crear ciutats sostenibles i poblats humans que siguin inclusius, segurs i resilients'.

Actualment, la Xarxa Mundial està composta per 292 ciutats de 76 països de tot el món.

La decisió de la UNESCO es donarà a conèixer al mes d’octubre.