Bellaterra ret homenatge al 40è aniversari de la Festa Major amb l'edició d'un cartell commemoratiu

L’EMD de Bellaterra presenta el cartell de la Festa Major, que se celebrarà del 14 al 17 de setembre

Bellaterra celebrarà al setembre la 40a edició de la seva Festa Major. Per commemorar aquestes quatre dècades, la veïna i directora d’art Blanca Brugera ha volgut fer donació d’un cartell on participen els elements més emblemàtics de la Festa Major bellaterrenca. En paraules de la creadora del cartell “el cartell representa tot allò que fa singular la Festa Major de Bellaterra: hi ha l’esquirol, la gegantona Martina, les paelles, banderes, les bales de palla de la baixada de carros i un cotxe de bombers que va participar l’any passat. Tots aquests elements es troben connectats per la màgia d’un calidoscopi". Bruguera afegeix que "em feia molta il·lusió poder participar del retorn de la gran Festa Major en una edició tan especial”.

Josep Maria Riba, president de l'EMD, destaca “l’oportunitat de reforçar i afavorir aquell esperit inicial de voler fer més comunitat aprofitant la festa” i declara que “m’agradaria molt poder aconseguir que tant la gent gran, com els joves i infants sentin seva aquesta Festa Major. Per això estem intentant fer-la molt participativa i donant la veu als més joves, motor i ànima de la festa”.

Bellaterra celebra 40 anys de Festa Major
La primera edició de la Festa Major de Bellaterra, la va organitzar la Unió de Veïns l’any 1983 sota la presidència de Gemma Subirà i es va celebrar els dies 23, 24 i 25 de setembre. Ja en la primera edició, el teatre va formar part del programa amb la Companyia Titular i Inestable de Bellaterra dirigida per Ignasi Roda. El següent any, el 1984 es va incorporar la baixada de carros i poc després, el 1987, es va incorporar a la festa el 1r Concurs Popular de Paelles.

Des dels inicis, els balls, les nits joves, les botifarrades, els sopars temàtics, les activitats esportives, les gimcanes, els concursos d’Iron Man i Iron Woman han estat presents en molts dels programes. El 1990 van arribar, amb motiu de la Festa Major, la Martina i el Domènech, els gegantons de Bellaterra i des de llavors, la parella ha sortit a ballar cada festa major.

 

El programa de la FM Bellaterra 2023 sortirà a la llum a finals d’agost
A poc menys de dos mesos de la 40ena edició de la Festa Major, l’EMD i les associacions i entitats veïnals treballen en el programa 2023, per assegurar una bona programació que connecti amb els diferents públics. A finals d’agost, es donarà a conèixer el gruix del programa de Festa Major de 2023.

 

Participació veïnal

Des de l'EMD es posa a disposició dels veïns i veïnes el correu cultura@emdbellaterra.cat per fer arribar els suggeriments, iniciatives o qualsevol comentari relacionat amb la Festa Major.