El Vallès Occidental torna al nivell 2 del Pla Alfa per risc d'incendi

El centre de coordinació operativa de Catalunya ha activat en fase d’alerta el Pla d’emergències per a incendis forestals a Catalunya (INFOCAT)

El Vallès Occidental, després de molts dies d’estar a nivell 1 ha entrat al nivell 2 en el Pla Alfa dels Agents Rurals i s’ha activat en prealerta el Pla d’actuació municipal d’emergències per a incendis forestals

El centre de coordinació operativa de Catalunya ha emès un avís d’episodi de calor intensa per avui. Aquesta tarda, aquest pic de calor afectarà la comarca del Vallès Occidental fins a les 18 h. 

Les altes temperatures arriben acompanyada de l’increment del risc d’incendis a tot Catalunya i també al Vallès Occidental,  on s’ha actualitzat a nivell 2 el Pla Alfa. Aquest és l'operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin.

A més, el centre de coordinació operativa de Catalunya ha activat en fase de prealerta el Pla d’emergències per a incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) per perill alt o molt alt a diverses comarques, entre aquestes el Vallès Occidental.

L’activació del nivell 2 del Pla Alfa ha comportat la posada en prealerta del Pla d’Actuació Municipal d’emergències per a incendis forestals. Aquest contempla extremar les precaucions en el cas de dur a terme activitats al Parc de Collserola o qualsevol altra zona de bosc.