2a Festa del Tomàquet Mandó de Collserola a Sant Cugat

La Festa del Tomàquet Mandó de Collserola té l'objectiu de donar a conèixer l'agricultura de la Serra de la mà dels diferents productors locals. També vol posar en valor una agricultura històrica, de proximitat i basada en la sostenibilitat i l'alta qualitat alimentària i gastronòmica. Tot això en un context lúdic i de caràcter familiar.

Sobre el Tomàquet Mandó

La varietat de tomàquet "Mandó de Collserola" s'ha conservat des de fa generacions a la masia de Can Mandó, dins el Parc Natural de la Serra de Collserola (PNSC). Es tracta d'una varietat recuperada a partir de la iniciativa i l'esforç dels agricultors locals, que compta amb el suport del Consorci en el marc del Pla Agropecuari del Parc. El tomàquet "Mandó de Collserola" es caracteritza principalment per ser un fruit gran, ple, saborós, de forma esfèrica-aplanada i de pell fina de coloració vermell-ataronjat. En definitiva, un tomàquet amb gust a tomàquet.

Programa

10 h. Inici del Mercat agrícola de Collserola. Verdures, hortalisses, fruites, mel, olis, vins, cerveses artesanes i altres productes de proximitat. Associació Collserola Pagesa.

10:30 h. Taller familiar La mel és vida! amb Melvida.

11 h. Taller de cuina de mercat. El Tomàquet Mandó, a la cuina mediterrània amb Alessandra Manetti, Paul Domènech. Aula Gastronòmica Sant Cugat i Can Domènech.

11:30 h. Taller de cuina familiar. Fem conserva de Tomàquet Mandó amb Josep Vidal i Alfred March. Aula Gastronòmica Sant Cugat i La Rural.

12 h Taller-maridatge. Platillos amb producte de Collserola, vins i vermuts amb Mario Adame i Iñigo Haughey. Aula Gastronòmica Sant Cugat i Rabassaires.

12:30 hMenja't Collserola. Tastet de productes agroecològics de Collserola. La Transformadora.

13 h. Vermut Musicat amb Fenya Rai! Cançó i festa popular a la plaça!

14 h. Dinar Popular 12 €. Associació Collserola Pagesa i Aula Gastronòmica Sant Cugat.

16 h. Premsada tradicional de raïm i fi de festa. Vine a xafar raïm!

On