PIMEC Vallès Occidental posa en valor les pimes i els autònoms amb el reconeixement de les iniciatives empresarials amb més lideratge i compromís del territori

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha destacat el lideratge de les empreses de la comarca i ha remarcat la importància de l’activisme empresarial

Més de 200 empresaris i empresàries, juntament amb alcaldes i alcaldesses de la comarca i el secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya, han assistit a la primera edició dels Reconeixements Empresarials de PIMEC Vallès Occidental que han atorgat set distintius a diferents iniciatives

Sabadell, 13 de desembre del 2023. “El Vallès Occidental és una comarca industrial referent amb una dimensió empresarial superior a la mitjana de Catalunya, el que fa que sigui un territori més productiu, amb empreses més rendibles i competitives”. Així ho ha dit el president de PIMEC, Antoni Cañete, durant els Reconeixements Empresarials de PIMEC Vallès Occidental, la primera trobada de reconeixement a les empreses del territori amb l’objectiu de posar en relleu la importància de les pimes i les persones autònomes. A l’acte, que s’ha celebrat al Saló Modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i ha aplegat a més de 200 empresaris i empresàries de la comarca, s’han lliurat set distintius a iniciatives empresarials que han destacat aquest 2023 pel seu lideratge i compromís.

Durant la seva intervenció, el president de PIMEC ha manifestat la importància de l’activisme empresarial i ha fet una crida a les empreses “perquè donin un pas endavant per estar allà on se les representa i defensa”. A més, Antoni Cañete, davant els alcaldes i alcaldesses de Sabadell, Sant Cugat, Rubí, Castellar del Vallès, Ripollet, Barberà del Vallès, Matadepera i de Sentmenat, ha parlat sobre la importància de la col·laboració entre el sector públic i el privat perquè les empreses puguin fer front als reptes que enfronten en l’actualitat. En aquest sentit, Antoni Cañete ha fet una crida a la desburocratització i la simplificació administrativa i ha afegit que “per afrontar els canvis actuals i situar les pimes catalanes com a referents ens cal un lideratge compartit entre l’administració i les empreses”.  

El president de PIMEC Vallès Occidental, Xavier Pujol, ha manifestat que “les empreses del Vallès Occidental creen ocupació, generen riquesa i la distribueixen de forma propera i familiar en el nostre territori”. Pujol també ha reivindicat la importància de la col·laboració publicoprivada per impulsar la competitivitat de les pimes i ha destacat la tasca institucional de la patronal. A més, ha expressat que “hem de valorar les coses bones que hem fet durant aquest any i, en aquest sentit, és un plaer fer aquest reconeixement a les empreses que assoleixen fites destacables i que, alhora, poden ser un exemple per tot el teixit empresarial del territori”. Finalment, el president de PIMEC Vallès Occidental ha apuntat que “la intenció és que aquest esdeveniment es converteixi en una trobada anual comarcal que reconegui el paper de les pimes, de l’associacionisme empresarial i del comerç local”.

Els Reconeixements Empresarials del Vallès Occidental, que han comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, han atorgat diferents distintius a iniciatives empresarials de la comarca. Els guardonats han estat l’Associació de Comerciants de Castellar del Vallès en la categoria de comerç; Aeroclub de Sabadell en la categoria del reconeixement a l’impuls de la formació professional; AEinnova en la categoria d’empresa innovadora; Nagual Alimentació pel seu creixement com a empresa industrial; Fundació Grupo Hada en el reconeixement a la perspectiva de Diversitat i Sostenibilitat; Sabway Electric Mobility en la categoria de Joves  Empresaris i, per últim, els Col·legis d’Advocats de Sabadell i Terrassa, que han rebut el reconeixement a l’Associacionisme Empresarial.

L’acte ha estat conduït per la periodista, conferenciant i comunicadora, Aura Costa, i ha comptat amb una ponència d’Alfons Cornella, expert en negoci, tecnologia i innovació. En la seva intervenció, el consultor ha parlat sobre les noves tendències de lideratge a les pimes, tenint en compte l’actual context i els avenços tecnològics, i ha explicat que “l'acceleració dels canvis en els negocis creixerà a les properes dècades, com a resultat del canvi als mercats i de la pressió positiva que exercirà el tàndem ciència-tecnologia, amb noves possibilitats de productes-processos que canviaran les regles del joc de la majoria dels negocis”.

Els Reconeixements Empresarials del Vallès Occidental també han comptat amb la presència del secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa, que ha refermat l’aposta del Departament per les pimes del territori i ha expressat que “aquestes són més flexibles que les empreses grans i per això tenen millor capacitat d’adaptació al canvi en un entorn econòmic com l’actual”. En aquest sentit, Vinaixa ha destacat el suport del Govern per abordar la doble transició verda i digital i potenciar la internacionalització amb els ajuts del Pacte Nacional per la Indústria 2022-2025 i els programes de formació a mida per l’ocupació, orientació, qualificació i formació dual impulsats per la Generalitat.

Per la seva part, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha expressat durant la seva intervenció que “la col·laboració entre el sector públic i privat permet enfortir el teixit econòmic i empresarial i això és garantia de progrés” i ha continuat dient que “hem de seguir desenvolupant accions conjuntes perquè les pimes són imprescindibles en la dinamització de l’economia de la ciutat i la comarca”. Durant la seva intervenció, Farrés també ha remarcat que “cal subratllar la importància d’aquesta aliança per poder abordar els reptes de futur com la transició digital, l’ecològica o la innovació”.