36 empreses turístiques del Vallès Occidental, reconegudes per la seva gestió sostenible

Han rebut la Certificació Biosphere Sustainable Certified impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç, en un acte celebrat aquest dimecres al Consell Comarcal del Vallès Occidental. 31 empreses de la comarca s’han acreditat com a Punts d’Informació Turística.

Un total de 36 empreses i serveis turístics del Vallès Occidental han rebut la Certificació Biosphere Sustainable Certified, que reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis. D'aquestes, 5 l'obtenen per primer cop, i 31 la renoven. La certificació, impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç, s’ha lliurat aquest dimecres en un acte celebrat a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Les 36 empreses i serveis turístics vallesanes que han rebut la Certificació Biosphere formen part de les 1.043 empreses i entitats de la província que s’han acreditat amb el programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. El projecte, nascut el 2017 i impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, va incorporar l’any 2019 l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. L’objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i les comarques de Barcelona.

De les 36 empreses i entitats turístiques del Vallès Occidental reconegudes amb la Certificació Biosphere Sustainable Certified, 6 són allotjaments turístics, 5 museus, 4 empreses d’experiències i 4 restaurants, entre d’altres categories.

La certificació Biosphere Sustainable Certified permet millorar el posicionament de l’empresa o servei en relació al turisme sostenible i li dona més visibilitat a escala nacional i internacional. La certificació, que enguany rebran més de 1.000 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona, està oberta a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat.

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha destacat durant l’acte que “la sostenibilitat travessa totes les accions en turisme” de la Diputació de Barcelona. Com a exemple, ha esmentat com a exemple el lideratge de la institució en les tres convocatòries dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) que permeten aterrar al territori “uns projectes finançats amb fons europeus Next Generation que suposaran un autèntic revulsiu i una millora evident per a la província”, ha subratllat Garrido.

És el cas del PSTD Espais naturals i turisme sostenible, que compta amb 2 milions d’euros, els beneficiaris del qual seran els sis parcs que ja treballen amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, com el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. “Un projecte que ens portarà aquest mateix any accions per a la mobilitat sostenible; per a la millora de l’eficiència energètica i de l’accessibilitat, i per avançar cap a la transició digital”, ha subratllat la diputada.

31 Punts d’Informació Turística al Vallès Occidental

Durant l’acte, 31 empreses del Vallès Occidental s’han acreditat com a Punts d’Informació Turística a la comarca, 2 d’elles per primer cop i 29 com a renovació. El programa de Punts d’Informació Turística, implantat per la Diputació de Barcelona des de 2013, permet a les comarques complementar el servei d’atenció al visitant i disposar en aquests equipaments de les eines per informar, orientar i acompanyar el visitant durant la seva estada.