Les Nacions Unides selecciona el projecte de sostenibilitat alimentària Recooperem com a bona pràctica mundial i la mostra a la plataforma web One Planet Network

El projecte Recooperem segueix acumulant reconeixements i aquesta vegada aquest prové de les Nacions Unides. En el marc del Dia Internacional del Residu zero, s’han seleccionat bones pràctiques i històries d’èxit que sensibilitzen i promouen iniciatives locals i nacionals de residus zero que han estat publicades a la plataforma web One Planet Network, un centre de coneixement que reuneix idees pràctiques i inspiradores per al canvi. Aquesta menció és especialment rellevant pel seu abast mundial i pel gran aparador que suposa en tots els continents.

Amb motiu del dia mundial replica Rolex del Residu Zero del 30 de Març de 2024, el Secretari General de l’ONU va constituir la Junta Consultiva sobre Residu Zero d’acord amb la Resolució 77/161 de l’Assemblea General de l’ONU. La Junta va ser formada per 12 membres que es centren en compartir bones pràctiques, estudis de casos i resums temàtics per a accelerar la transició mundial cap a una gestió sostenible dels residus, d’acord amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Una vegada avaluades totes les candidatures rebudes per la Junta Assessora en Residu Zero del Secretari General de les Nacions Unides, la candidatura corresponent al projecte “RECOOPEREM: Sostenibilitat Alimentària Vallès Occidental” va ser una de les seleccionades com a bones pràctiques y recollides a la plataforma web ONE PLANET NETWORK.

El Dia Internacional del Residu Zero se celebra anualment el 30 de març i brinda l’oportunitat de destacar i compartir idees que ajudin a crear un món on es pugui assolir el repte de residu zero. Proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides una resolució adoptada per unanimitat, el Dia Internacional del Residu Zero compleix el seu segon any aquest 2024.

També referent al Fòrum Mundial d’Economia Circular 2024

El projecte Recooperem i l’experiència del Vallès Occidental també és referent aquesta setmana al Fòrum Mundial d’Economia Circular 2024 que té lloc a Brussel·les. El Consell Comarcal hi participa en una sessió telemàtica per explicar l’experiència en la prevenció del malbaratament alimentari sota el títol: “Prevenció del malbaratament d’aliments: les ciutats lideren el camí a seguir – Una sessió acceleradora del WCEF2024”.

Aquesta sessió explorarà les estratègies posades en marxa per les ciutats per a reduir el malbaratament d’aliments al llarg de la cadena de subministrament alimentari. Basant-se en els projectes CHORIZO i CityLoops, es presentaran exemples pràctics de ciutats capdavanteres.