L'AMB instal·la una nova electrolinera a Montcada i Reixac

Està ubicada al costat de l’institut de la Ferreria i s’afegeix a les ja existents als carrers Tarragona i Generalitat.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha instal·lat una nova estació de recàrrega de vehicles elèctrics a Montcada i Reixac que s’ha ubicat a l’avinguda de la Ferreria, al costat de l’institut. Aquesta és la tercera electrolinera que l’AMB instal·la al municipi i s’afegeix a les que ja estan en funcionament als carrers Tarragona i Generalitat.

Per fer servir els punts de recàrrega, cal registrar-se prèviament a l’app AMB Electrolineres. La recàrrega s’activa amb la mateixa aplicació i el temps d’ús és de 30 minuts, 1 hora o 2 hores, segons el connector utilitzat. Des de l’inici de l’any 2024, i un cop finalitzat el període de promoció gratuït, les electrolineres de l’AMB han passat a ser de pagament.

La xarxa d’Electrolineres AMB ja consta de 35 estacions de recàrrega de vehicles elèctrics en funcionament. Estan ubicades en 23 municipis i permeten la recàrrega simultània de fins a 114 vehicles. La previsió és que l’AMB pugui disposar, a finals de 2024, d’un total de 102 electrolineres a la seva xarxa pública, que permetran carregar simultàniament 367 vehicles elèctrics. Aquest pla d’expansió tindrà un cost global de quatre milions d’euros, dos milions dels quals provindran de subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). En paral·lel, l’AMB també ha efectuat la renovació i millora d’una desena d’equips preexistents, mitjançant el programa de cofinançament MOVES III, que ha permès incrementar tant la potència dels equips com la fiabilitat del sistema.

“Disposar de punts de recàrrega fa que el nostre municipi sigui més atractiu per als propietaris de vehicles elèctrics, fomentant així l'ús de transport sostenible. A més, contribueix a millorar la qualitat de l'aire i a reduir la contaminació acústica, creant un entorn més saludable per a tots nosaltres”, ha comentat el regidor de Mobilitat, Andreu Iruela, qui també ha subratllat la necessitat d’augmentar la instal·lació de punts de recàrrega per poder assolir l’objectiu de zero emissions l’any 2050.