La valoració del turisme de les comarques de Barcelona assoleix el seu màxim històric
Els visitants qualifiquen la seva experiència turística amb un 8,28 sobre 10, segons l’Índex de Reputació Online (iRON) de la Diputació de Barcelona.
Tots els sectors analitzats a l’informe (allotjaments, restaurants i atractius turístics) obtenen una valoració més elevada que l’any passat.
Entre els recursos culturals, el top-10 millor valorat és Rupit, Monestir de Montserrat, el Poblat Ibèric Puig Castellar, La Seu d’Ègara, el Museu Romàntic Can Papiol, el Món Sant Benet, el Reial Monestir de Sant Cugat, la Masia Freixa, el Pessebre vivent de Corbera i la Cova de Sant Ignasi.
Els turistes de la Regió de Barcelona (província de Barcelona excepte Barcelona ciutat) qualifiquen la seva experiència turística amb un 8,28 sobre 10, segons l’Índex de Reputació Online (iRON). Aquest índex continua així el seu creixement sostingut dels darrers anys i assoleix el seu millor resultat històric, una centèsima més que l’any passat i una dècima més que fa 5 anys. Així ho recull el Monitor de reputació turística online 2024 del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, elaborat a partir de 2,1 milions d’opinions en línia d’usuaris als principals portals turístics, i que enguany arriba a la 8a edició. Tots els sectors analitzats a l’informe (allotjaments, restaurants i atractius turístics) obtenen una valoració més elevada que l’any passat.
Pel que fa als atractius turístics, amb un índex mitjà de 8,86 sobre 10, els millor valorats són els recursos d’enogastronomia (9,26) turisme actiu (9,06), cultura (9,05) i natura (9,05). Els atractius culturals, el gran referent de l’experiència turística del visitant a la Regió, concentren el 32% de les valoracions en línia dels turistes. El top-10 d’atractius culturals millor valorats de la província són el conjunt monumental de Rupit (9,43), el Monestir de Montserrat (9,38), el Poblat Ibèric Puig Castellar (9,37), La Seu d’Ègara (9,37), el Museu Romàntic Can Papiol (9,32), el Món Sant Benet (9,31), el Reial Monestir de Sant Cugat (9,29), la Masia Freixa (9,29), el Pessebre vivent de Corbera (9,23) i la Cova de Sant Ignasi (9,21).
El sector d’allotjaments continua sent el que mostra un major creixement en el volum d’opinions, amb un 25,51% més que l’any anterior, fins arribar a quasi 1 milió d’opinions acumulades (912.800). Aquest creixement ha estat acompanyat d’una lleugera millora en el seu iRON (del 8,04 al 8,06). Les comarques que acumulen més opinions sobre allotjaments són el Baix Llobregat, Maresme, Garraf i Barcelonès.
Pel que fa als restaurants, obtenen de mitjana un 7,97, lleugerament superior a l’any anterior (7,96). Els establiments amb més ressenyes són els del Maresme, seguits pel Baix Llobregat, Garraf i Vallès Occidental.
Consulta el Monitor de reputació turística online 2024 del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.
Consulta els informes comarcals de reputació turística online 2024.