Torna el Corretapes a Cerdanyola
El cap de setmana del 26 i 27 d’octubre, 21 establiments participaran en la segona edició del Corretapes
El Corretapes torna a Cerdanyola i ho fa amb unes altes expectatives després de l’èxit de la primera edició. Antonio Castro, membre de la junta del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i Barcelonès, avança que “el nivell de l’oferta gastronòmica d’aquest any és molt alt”.
Per a participar cal inscriure’s prèviament en algun dels 21 establiments participants o el mateix dia (si encara resten places) en el punt d’informació que s’instal·larà a la plaça Abat Oliba. La inscripció inclou un mocador, un fulletó informatiu i la targeta per participar. Entre dissabte i diumenge, les persones inscrites hauran de consumir un mínim de 12 tapes entre les tres rutes que l’organització ha establert (quatre tapes de la zona 1, cinc tapes de la zona 2 i tres tapes de la zona 3) per aconseguir la samarreta del Corretapes 2024 i poder votar la millor tapa. A més, entre els participants que votin la millor tapa se sortejaran tres premis: un primer de 100 euros, un segon de 80 euros i un tercer de 60 euros per a consumir en els establiments participants. Rebran premi les tres millors tapes.
Per facilitar el desplaçament dels participants, aquests disposaran d’un trenet que circularà entre les tres zones amb parades a l’Ajuntament, avinguda Primavera, Canaletes i Sant Ramon. Per poder fer ús del trenet, caldrà portar el mocador del Corretapes. Juanlu Muñoz, propietari de La Pizarrita de Juanlu i membre de l’organització, explica que “aquesta iniciativa respon a la necessitat de facilitar la mobilitat entre les diferents zones de la ciutat”.
L’horari en el qual els establiments oferiran les tapes de concurs serà el dissabte d’11:30 a 15:30 h i de 19 a 23 h i el diumenge d’11:30 a 15:30 h. La festa de cloenda es farà el diumenge, a partir de les 18 h, a la plaça Abat Oliba. L’acte serà conduir pel Mag Ígor i comptarà amb música en directe i servei de bar a càrrec dels Castellers de Cerdanyola.
Anotnio Castro destaca la visibilitat que suposa per als establiments participar en el Corretapes i explica que per al guanyador de l’any passat (La Encantadora) va suposar un gran aparador per donar-se a conèixer.
L’alcalde, Carlos Cordón, i la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, agraeixen el gran esforç i implicació de la restauració local amb la ciutat. Cordón assenyala que “sempre hem pogut comptar amb l’hostaleria de Cerdanyola per a les nostres iniciatives”. Padilla també destaca l’esforç dels restauradors de “mantenir els preus populars de l’any passat (3,5 € tapa + consumició) perquè tothom pugui gaudir de l’esdeveniment”.
Establiments i tapes participants
Zona 1 (mínim 4 consumicions)
- Bar Alaska – Brioix de calamars
- Racó dels Pins – Llibrets sense gluten
- Geta Taberna – Xopet de salmó i albergínia
- El Cacereño – Xampinyó ‘El Cacereño’
- La Bodeguita – Niu bomba
Zona 2 (mínim 5 consumicions)
- Racó de la plaça – Bikini de xai
- La Encantadora – Cruixent de confit
- La Pizarrita de Juanlu – Pulp Fiction
- Bodega Oddvar – Galta parmentier
- Capicua – La buti del Capicua
- Cervecería Hades – Wing Hades Sauce
- Toca Taco – Taco de tardor
- La Caleta – Braver ‘Wedge’
- Frankfurt Hessen – Burger Pulled&Cheedar
Zona 3 (mínim 3 consumicions)
- Ca l’Enric – Brioix de botifarra
- Bar Pica Pica – El niu i el seu ou
- Autèntic Cerdanyola – Brioix cochinita pibil
- Shapó – Escorces de l’infern fumat
- Tempo Divino – Tartar de llonganissa
- La Galindeta – Ragoût de porc senglar
- Bar Grau - Bacallgrau