Rubí es converteix aquest cap de setmana en la capital catalana del vi

La 13a edició de la Fira del Vi porta a Rubí el millor vi català de l’any, el Grans Muralles 2020 del Celler Torres; i el millor escumós català, La Llena 2020 del Celler Viader. Totes dues ampolles han estat guardonades amb un Gran Vinari d’Or als Premis Vinari de 2025

La 13a edició de la Fira del Vi de Rubí aplega a l’entorn del Celler gairebé 50 referències guardonades amb els Premis Vinari: set grans vinari d’or, setze vinaris d’or i més de vint vinaris de plata. Entre les ampolles que es poden tastar aquest cap de setmana hi ha el millor vi català de l’any, el Grans Muralles 2020 del Celler Torres (DO Conca de Barberà); i el millor escumós català, La Llena 2020 del Celler Viader (Corpinnat).

La Fira del Vi de Rubí és una cita que ja forma part del nostre calendari no només festiu, sinó també emocional. Aquesta fira celebra molt més que el vi: celebra la cultura, el treball i la passió que s’amaguen darrere de cada ampolla, i celebra també el vincle que aquest esdeveniment ha teixit amb els rubinencs i les rubinenques”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, durant l’acte inaugural de l’esdeveniment. La inauguració ha comptat amb la presència de Salvador Cot Belmonte, editor del Grup Món; Ramon Roset Morera, director del Premis Vinari; i Joan Gené Albesa, director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Els cellers protagonistes de la Fira d’enguany són: Celler Torres, Castell d’Or, Celler Vallformosa, Celler Josep Vicens, Celler Coca i Fitó, Celler Xavier Clua, Cellers Domenys, Celler Aymar, Celler Raventós Rossell, Cellers Maset i Celler Exibis. També hi ha l’establiment Bodegues Rosàs.

La Fira del Vi  torna a oferir tastos guiats. Bodegues Rosàs té l’aforament complet per als tradicionals tastos a cegues i per parelles. Les propostes de tastos guiats de VadeVi estan pràcticament complets. Enguany, la Fira estrena dues novetats, que s’han programat el dissabte 25 d’octubre: una exhibició de desgorjat d’ampolles (12 h) i el Joc dels Aromes (18 h), en col·laboració amb l’Associació Rubinenca del Vi, que també té l’aforament complet. 

Els vins es poden gaudir amb música en directe. La programació musical inclou les actuacions de Made in Black i DJ Rosantique (divendres 24), l’Associació Jazz Rubí, Soul Garden i Piratas Rumbversion (dissabte 25); i la Societat Blues Rubí (diumenge 26).

Durant tot el cap de setmana, els i les visitants poden acompanyar el tast de vins amb degustacions gastronòmiques: la tradicional oferta de tapes de la Taverna del Mercat i les propostes de Moa Street  Food, La Pruna i Umami. Com a novetat, enguany la complicitat amb la restauració va més enllà de l’espai al voltant del Celler. Durant tota la setmana i fins diumenge, set restaurants de la ciutat amplien la seva carta de vins amb un guardonat dels Premis Vinari. Els establiments que s’han afegit a la proposta de Bodegues Rosàs són L’Artesana, Restaurant Gomez, Sushiteka, La Tafanera del Pàmpol, El Jardinet, Cal Gori i El Racó de la Sidra.

La carta completa dels vins, els horaris i el programa es poden consultar a www.rubi.cat/firavi.