Cerdanyola torna a tastar la millor gastronomia local amb el Corretapes 2025

El 25 i 26 d’octubre, 21 establiments oferiran les seves millors creacions en una nova edició del concurs gastronòmic organitzat per l’Ajuntament i el Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i Barcelonès

Cerdanyola del Vallès es prepara per viure un dels caps de setmana més esperats pels amants de la bona cuina: el Corretapes 2025, que se celebrarà els dies 25 i 26 d’octubre amb la participació de 21 establiments locals. L’activitat, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i el Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i Barcelonès, vol continuar consolidant-se com una cita de referència gastronòmica i social al municipi i a tota la comarca.

Les inscripcions s’obren el 13 d’octubre i són obligatòries per poder tastar les tapes i participar en la votació popular. Amb la inscripció, les persones participants rebran el kit Corretapes, que inclou un mocador identificatiu, un fulletó informatiu i la cartilla per votar. Les votacions s’hauran de lliurar abans de les 17 h del diumenge 26 a la carpa que s’instal·larà a la plaça Abat Oliba, on també es podran fer inscripcions durant el cap de setmana mentre quedin places disponibles. El límit s’ha fixat en 4.000 participants.

Aquest any, el Corretapes es divideix en dues rutes. Per poder votar caldrà tastar cinc tapes, i per aconseguir la samarreta oficial —aquest any de color negre—, caldrà consumir cinc tapes de cadascun dels circuits. Les tapes tindran un preu únic de 4 euros (tapa + consumició). L’horari del Corretapes serà dissabte d’11.30 a 15.30 h i de 19 a 23 h, i diumenge d’11.30 a 15.30 h.

Com a novetat, cada establiment tindrà una banderola identificativa i un cartell amb les normes i funcionament de l’activitat. A més, el trenet que connecta el centre amb la zona de Canaletes ampliarà el seu horari per facilitar els desplaçaments.

A les 18 h del diumenge, a la plaça Abat Oliba, es donaran a conèixer les tapes guanyadores i els premis entre els participants que hagin votat, consistents en vals de 100, 80 i 60 euros per consumir en els establiments participants.

La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, anima la ciutadania “a gaudir de la qualitat de l’hostaleria de Cerdanyola, que és un referent al Vallès Occidental. Enguany, les tapes són de gran qualitat i elaboració. Des de l’Ajuntament donem suport als restauradors, que fan un gran esforç”.

Per la seva banda, Antoni Castro, membre de la junta del Gremi d’Hostaleria, destaca que “els locals participants són una bona representació de l’hostaleria de la ciutat. El nivell d’aquest any és encara superior al del 2024 i anem adaptant les bases per fer el concurs més atractiu”.

Juanlu Muñoz, de La Pizarrita de Juanlu i principal impulsor del Corretapes, recorda que “aquest any no se serviran tapes a persones que no estiguin inscrites al Corretapes. És una mesura per garantir una millor organització i reconèixer als qui participen activament”.

Des d'alguns dels establiments participants, Ivan García (Oddvar) subratlla que “és un concurs, i volem oferir la nostra millor versió perquè qui no ens conegui ens descobreixi a nosaltres i a la gran varietat de locals que té Cerdanyola”. En la mateixa línia, Juan Prófumo (Tempo di Vino) afegeix que “cada any tenim més èxit, però també és un gran esforç per als locals, ja que en poc temps servim moltes tapes. Qui participa és valent!”.

 

Establiments participants i tapes del Corretapes 2025

  1. Frankfurt Hessen – Bomba de carn rostida amb salsa de tòfona
  2. Tempo Di Vino – Tempo de Terra i Mar
  3. La Galindeta – Sam Imperial trufat
  4. Toca Taco – La quesabirrieta
  5. Bodega Oddvar – Alubias minis Santa Pau con casquería
  6. Restaurant Capicua – Xiuxo farcit de Ropa Vieja amb gelée de mojito
  7. La Encantadora – El silencio de La Encantadora
  8. La Pizarrita de Juanlu – Dulce encuentro ibérico
  9. Bar Pica Pica – Soufflé Mar & Muntanya
  10. Ca l'Enric - Crujentum
  11. Bar Grau - Torrada de burrata i anxova
  12. Can Papitu – Galta ibèrica amb fals os sobre escuma de patata trufada al seu suc
  13. Geta Taberna – Taco Canaletes de buey y gambón
  14. La Bodeguita – El secreto del sur
  15. Racó de la Plaça – Brioix de cua de bou amb salsa surprise
  16. Bar Alaska – Bikini trufa & mango
  17. La Guindilla – Zaporea Al Andalus
  18. Tabernyola - Canalón crujiente de rabo de toro
  19. Hans - Hanssecret
  20. Don Bocadillo Burger – Explosió addictiva
  21. Pastisseria Bonet – Milfulls de lluç i gambes amb maionesa de kimuchi

Fulletó informatiu Corretapes 2025