Assemblea de la FIHRT a Cerdanyola del Vallès

Avui ha tingut lloc al Restaurant Los Abetos, a Cerdanyola del Vallès, l'Assemblea mensual de la FIHRT, organitzada pel Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental Sud i Barcelonès.



L'assemblea, presidida ja pel nou President de la FIHRT, Mingo Morilla, va comptar amb la participació d'una vintena de representants de les Associacions, Gremis i Col.lectius, presents, tant físicament com a través de videoconferència.



El Gremi organitzador, encapçalat per la seva Vicepresidenta, Mònica Lozano, el Tresorer i propietari de Los Abetos, Antonio Castro, i el Tresorer, Enrique Romera, va donar la benvinguda als assistents, en una nova presència de la Federació al Vallès Occidental. El President, Jordi Moyà, és trobava absent per motius de feina.



Els representants dels Gremis van iniciar l'Assemblea amb la presentació dels nous partners, 4.Oleum i Vakuno Selecto, que van oferir un Tast dels seus productes, olis premium fumats amb una tècnica innovadora, i vaca gallega, tant carns com embotits, poc coneguts en aquestes contrades. Els assistents es van emplaçar al proper 7 de març, on es celebrarà una visita a les instal·lacions de Carns Milà a Santa Oliva, que culminarà amb un Showcooking amb les Carns que es comercialitzen des de Vakuno Selecto, maridades amb 4.Oleum.





Seguidament, els assistents van entrar a valorar els diferents punts de l'Ordre del Dia, destacant la benvinguda al nou President de l'Associació de Restauració i Hostaleria de Vandellòs i l'Hospitalet de l'infant, En Jordi Muñoz Pujol -que casualitats de la vida, és fill de Cerdanyola- i l'anàlisi de l'efecte APEUs en les associacions, després de la Jornada duta a terme el dia anterior, i que va comptar amb la participació del Director de PIMEC Comerç, Miquel De Garro.



l' Assemblea també es va efectuar un anàlisi genèric de les darrers modificacions en l'àmbit laboral que afecten al sector, i que van des de l'augment del SMI, a la reforma laboral, la proposta dels plans de pensions d'empresa, o l'encara debatut, augment de les cotitzacions dels autònoms, sense oblidar la darrera boutade del Govern català amb l'avançament del Curs Escolar, que afecta de manera directa el sector Turístic.





Altres temes objecte de debat van ser la nova Guia contra el Malbaratament Alimentari i la necessitat d'enfortir lligams amb el sector de l'hostaleria, restauració i Turisme de Terres de l'Ebre, recolzant-nos en la constitució de la seva Federació.



El posterior sopar, magnífic, va comptar amb la participació de l'Alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón Núñez i del Tercer Tinent d'Alcaldia, Javier Sánchez Miras, que van cloure la jornada.