La segona edició dels Premis Nacionals Millors Olis d'Oliva Verge Extra de Catalunya rep 53 mostres més que l'any passat fins a les 186

El passat dimecres, 19 de novembre, es va tancar el termini per a la presentació de mostres als II Premis Nacionals Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya, que organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En aquesta edició els premis han rebut un total de 186 olis d’arreu del territori, 53 més que l’any passat, cosa que confirma la qualitat i la gran diversitat dels olis que s’elaboren a casa nostra.

El jurat dels premis, format per un grup multidisciplinari de professionals que formen part del Panel de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, tastadors externs d’Itàlia, Grècia i Andalusia de reconegut prestigi internacional, representants de la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament, de Barcelona Centre de Disseny, de l’Associació Clúster del Packaging, de la Fundació Alícia i del sector de la restauració, haurà de triar ara quins són els olis guanyadors en les set categories que formen els premis: OOVE de grans productors; OOVE de petits productors; olis de producció ecològica; olis monovarietals; olis elaborats en projectes de recuperació de varietats autòctones; millor maridatge, combinació culinària i versatilitat gastronòmica, i millor embalatge (packaging). Entre tots els guanyadors s’escolliran també els cinc millors OOVE de petits productors i els cinc millors de gran productors.

Aquesta segona edició dels premis, que s’emmarca dins la celebració aquest any del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, i que tenen com a objectiu principal fomentar la promoció, la comercialització i el consum dels olis d’oliva verge extra de qualitat superior de Catalunya en el mercat alimentari i la restauració, es clourà amb la publicació, el proper mes de febrer, de la segona Guia dels Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya.

La Nit de l’Oli

Els guardons dels Premis Nacionals Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya es lliuraran en la Nit de l’Oli, una gala que se celebrarà el dissabte 13 de desembre a les Borges Blanques (les Garrigues).

La segona Nit de l’Oli serà presidida pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, i comptarà amb l’assistència d’una àmplia representació del sector de l’oli a Catalunya, a més de representants de les institucions comarcals i territorials d’arreu de Catalunya. Durant la gala, se servirà una proposta gastronòmica, amb gran protagonisme de l’oli d’oliva verge extra.