E-FIHRT 2/GENER 2025: Innovació i sostenibilitat en la restauració i el turisme

El 2025 comença amb força, posant en valor iniciatives i propostes que defineixen el futur del sector de la restauració i el turisme. En aquesta edició del butlletí E-FIHRT, destaquem els temes més rellevants del mes de gener:

  • Al·legacions als Reials Decrets 1086/2020 i 1021/2022
    La FIHRT ha presentat al·legacions a la consulta pública sobre la modificació d’aquests decrets, treballant per aconseguir un marc normatiu més just i alineat amb les necessitats reals del sector.

  • Renovació del Certificat Biosphere
    Un total de 634 empreses de Barcelona han renovat el seu compromís amb la sostenibilitat, reafirmant el lideratge del territori en aquesta matèria.

  • 3a Festa de l’Empresariat a L’Aldea a càrrec de SERCOTUR L'ALDEA
    Aquest esdeveniment ha esdevingut un referent per posar en valor el comerç local, que es reivindica com una de les principals xarxes socials per dinamitzar l’economia del territori.

  • Èxits gastronòmics a Calafell
    Professionals del municipi han aconseguit reconeixements nacionals i han obert portes a noves oportunitats internacionals, destacant el talent i l’esforç del sector.

  • Certificats Professionals subvencionats
    L’Escola d’Enoturisme de Catalunya impulsa dues noves formacions subvencionades per millorar les competències en aquest àmbit i potenciar la professionalització del sector.

  • Turisme sostenible al Delta del Llobregat
    El nou mirador inaugurat forma part del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació, un projecte que busca equilibrar desenvolupament i preservació del medi natural.

  • Impacte del Fons de Transició Nuclear
    Les Terres de l’Ebre ja noten els efectes del Fons de Transició Nuclear, amb iniciatives que impulsen l’economia local i fomenten la sostenibilitat, un element clau per assegurar el futur del territori.

  • Millora dels municipis amb inversions històriques
    El Govern invertirà més de 27 milions d’euros en projectes d’infraestructures i serveis, inclosos al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, per donar suport al desenvolupament de les zones rurals i urbanes de la regió.

Aquesta edició del newsletter reflecteix el dinamisme del sector i la seva aposta per la innovació, la sostenibilitat i la qualitat. Continuem treballant per impulsar la restauració i el turisme a Catalunya.

Per a més informació, consulta AQUÍ el butlletí complet