El sector vitivinícola és clau per l' economia i el benestar del Sector Agroalimentari del País

Jaume Giró reivindica el sector vitivinícola com un dels més importants exponents del sector agroalimentari català



El conseller d'Economia, Jaume Giró, participa a la inauguració de la 20a Mostra de Vins i Caves de la DO del Penedès.



El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha destacat la qualitat del sector vitivinícola català, “que compta amb uns vins cada vegada amb més reconeixement en el món i que fan de la indústria vinícola, un de les més importants exponents del sector agroalimentari del país”. Giró n’ha parlat aquest dissabte al matí, en la inauguració de la 20a Mostra de Vins i Caves de la DO Penedès al municipi de la Granada, on també ha destacat “l’admirable capacitat del sector per unir tradició i innovació, compromís amb el territori i respecte pel medi ambient, proximitat i internacionalització”. “Fer vi no és una ciència, però és un art” ha afegit, “i aquí al Penedès en sou mestres experts i reconeguts, dels millors del món. Us animo a projectar-vos i a vendre els vostres vins i caves per Europa i pel món sencer, sense complexos”.



En aquest sentit, el conseller d’Economia ha celebrat les bones xifres d’exportació del primer trimestre, que han crescut un 6,5% en valor i en volum en relació amb el mateix període de 2021, i un increment del 19% en valor i un 11,4% en volum respecte el 2020. “Cal continuar treballant en aquesta línia”, ha instat el conseller Giró, que també ha remarcat “l’estructura sòlida i competitiva del sector”, amb més de 600 cellers embotelladors, 8.400 viticultors i 43.000 hectàrees de superfície inscrita a les DO catalanes. Un sector, ha assenyalat Jaume Giró, que genera un volum de negoci de 1.200 milions d’euros, el que representa un 5,3% del sector agroalimentari de Catalunya i un 20% del sector del vi de tot l’Estat espanyol.