Setmana gastronòmica del bacallà, a Ripollet, del 25 de febrer al 4 de març

Ripollet celebrarà la primera edició de la Setmana gastronòmica del bacallà, del 25 de febrer al 4 de març.



Organitzada pel Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental Sud amb el suport de l'Ajuntament, aquesta iniciativa vol posar en valor l'oferta gastronòmica de #Ripollet



Com ja es va fer el passat mes de novembre amb el bolet, l’hostaleria local aposta pel producte de temporada i se suma a la Setmana del bacallà. Una iniciativa encaminada a posar en valor l'oferta gastronòmica del  municipi.



                  



Ripollet celebra la seva primera Setmana del Bacallà.



Del 25 de febrer al 4 de març, una desena de restaurants de Ripollet oferiran plats i menús amb una de les especialitats típiques de Quaresma, el bacallà, com a protagonista estrella. Després de la bona acollida, el 2021, de la Ruta Gastronòmica de Sant Jordi i de la Setmana del Bolet a Ripollet, alguns restaurants locals s’han sumat a la iniciativa del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès d’oferir plats a la carta el cap de setmana i menús diaris amb el bacallà com a ingredient principal.



La Setmana del Bacallà a Ripollet, que se celebrarà del 25 de febrer al 4 de març, compta amb el suport de l’Ajuntament de Ripollet, que convida a la ciutadania a visitar els restaurants de la ciutat i gaudir de la cuina de temporada amb productes de proximitat.



L’austeritat i l’abstinència marcaven anys enrere el període de Quaresma, on moltes persones optaven per “fer magre” i netejar el cos, sense menjar ni carn ni ous, i optant per plats amb verdures de temporada i peix. És per això que el bacallà, fàcil de conservar en salaó, es va anar convertint en un ingredient indispensable de la gastronomia de Quaresma, mantenint-se en el temps com a plat tradicional entre Carnaval i Setmana Santa, juntament amb els bunyols a forns i pastisseries.



Bacallà amb samfaina, a la llauna, a la mussolina d’all, amb pebrot i tomàquet, a la catalana, amb arròs a la cassola, confitat amb patates o amb cigrons i espinacs són algunes de les receptes de bacallà més conegudes. De ben segur que algunes d’elles, així com d’altres, originals i delicioses, les trobarem del 25 de febrer al 4 de març al menú diari dels deu restaurants participants, set dels quals també oferiran plats a la carta del cap de setmana.



 


PARTICIPANTS


Plat al menú diari + tres plats a la carta de cap de setmana



Maverick Tapes. Tel. 935 865 686.



El Cultural Ripollet. Tel. 935 970 179.



Sandacos. Tel. 936 915 757.



Centre Restaurant. Tel. 936 917 402



Cheer Ripollet. Tel. 935 946 252



Brasería Ripollet. Tel. 627 583 036



Restaurant Tikú. Tel. 935 949 271



 



Plat al menú diari



Ca la Cristina. Tel. 936 919 251



Bar Can Mas. Tel. 936 921 728



La Majareta. Tel. 633 769 240