Bartolo Egea, nou alcalde de Montcada i Reixac

L’edil ha rebut els vots dels set representants del seu grup, el PSC, i els dos de Vivim; el PP s’ha abstingut; mentre que ECP, ERC i Vox han votat al seu cap de llista durant el Ple de constitució de la nova corporació municipal.

Us demano caminar junts, us demano coratge i passió, que puguem sentir orgull del nostre treball; aprofitem aquest moment per elevar la política, per treballar pel benestar social amb la clara intenció de defensar les persones desprotegides, amb vocació municipalista, per la promoció econòmica; som un nou govern responsable i modern, amb vocació d’escoltar i representar tothom”, ha expressat el nou alcalde de Montcada i Reixac, Bartolo Egea, en el seu discurs després d’haver estat investit en el càrrec aquest dissabte, 17 de juny, dia de la constitució del nou Ple de l’Ajuntament per al mandat 2023-2027.

Des d’avui treballaré per aconseguir acords, pactar mesures, per escoltar propostes; penso obrir de par en par les portes del consistori i fer una administració més propera a la ciutadania i més amable", ha indicat Egea, qui ha afegit que “em poso al servei de la política útil, la que neix del contrast d’opinions i la participació per buscar punts de trobada; la discrepància basada en la democràcia ha de ser un estímul per a qui sap escoltar”.

El nou alcalde ha indicat que “soc conscient de l’enorme confiança que m’han donat els montcadencs i montcadenques, he d’actuar amb intel·ligència i encert i administrar amb honestedat, prudència, transparència i planificació i complir amb tots i cadascun dels meus compromisos; reitero la meva voluntat de liderar un govern honest i fiable, a l’alçada de l’enorme confiança que se m’ha atorgat”.

Votació
Bartolo Egea ha obtingut 9 vots favorables, els 7 del seu grup, el PSC, i els 2 de Vivim Montcada i Reixac. ECP, ERC i Vox han votat el seu cap de llista; Laura Campos, Jordi Sánchez i Santiago Hernández, respectivament, mentre que el PP s’ha abstingut. “Gràcies a Vivim Montcada i Reixac, els nostres socis d’investidura, que han entès el que demanava la ciutadania, amb el seu suport s’ha fet realitat el canvi”, ha manifestat l’alcalde.

Un total de 21 regidors i regidores han pres possessió del seu càrrec durant el Ple de constitució del nou Ajuntament, dels quals 11 ho feien per primer cop. La nova corporació tindrà sis grups municipals. Els set regidors i regidores del PSC són Bartolo Egea, Nani López, Albert Carandell, Dámaris Sánchez, Andreu Iruela, Dori Alcalá i Carles Vilalta. D’ECP, Laura Campos, Mar Sempere, Jessica Segovia, Juan Carlos de la Torre i José M. Rodríguez; d’ERC, Jordi Sánchez, Judit Rodríguez, Gerard Garrido i Laura Tort. Del PP, els dos regidors són David Zambrana i Laia López; de Vivim Montcada i Reixac, Rafa Ruiz i Anabel Moreno –el número 2 de la candidatura, Raúl Pérez, va renunciar al càrrec per motius personals i laborals– i de Vox, Santiago Hernández. Iruela i Carandell han presidit la Mesa d’edat, formada pels regidors de més i menys edat, respectivament.