Polinyà investeix Javier Silva Pérez com a alcalde

Aquest és el tercer mandat consecutiu de Silva (PSC) que governarà en solitari amb el seu equip amb l'oposició de Junts, PECP, VOX i ERC

En sessió extraordinària de constitució, el Ple de la corporació ha investit Javier Silva Pérez (PSC) com a alcalde del municipi per al mandat 2023-2027. Aquest serà, per tant, el seu tercer mandat consecutiu. La sessió s'ha celebrat avui a la sala d'actes d'El Roure. 

Abans de la votació per investir l'alcalde s'ha constituït el Ple Municipal del mandat 2023-2027. Les eleccions del passat 28 de maig han propiciat que formin part del nou Ple Municipal un total de cinc forces polítiques: PSC, Junts, PECP, VOX i ERC.

Javier Silva Pérez ha estat elegit alcalde per majoria absoluta amb 8 vots favorables dels 13 amb què compta el Ple Municipal. Rafael Hidalgo, el regidor de més edat del nou Ple ha entregat el bastó de comandament a l'alcalde qui, després de les intervencions de la resta de caps de llista, s'ha dirigit al Ple abans de finalitzar la sessió. Ha volgut agrair, primer, el suport de la seva família i, després, de la resta de companys i companyes del partit.

També ha fet esment, tot i tenir la majoria absoluta, a la necessitat de treballar conjuntament amb la resta de forces polítiques pel bé comú del tot el poble. Ha anunciat que que "ens posarem a treballar de manera immediata en el disseny del Pla d'Actuació Municipal, que defineix els objectius per als pròxims quatre anys". I, per acabar, ha avançat que aquest "ha se ser l'any de la transició energètica, dels refugis climàtics, de la transformació de l'espai públic, d'un poble més verd i més net, d'uns equipaments de qualitat, de la igualtat i de l'atenció a les persones que més ho necessiten".

Per la seva banda, en el seu torn, el regidor d'ERC ha anunciat una "oposició constructiva però sempre crítica" i ha desitjat molts encerts al nou govern. El regidor de VOX, Siquem Cobacho, ha manifestat que "necessitem augmentar la policia local de Polinyà i el compromís ferri de l'ajuntament contra els okupes". Dolores Delgado López, la regidora de PECP, s'ha abstingut de fer cap intervenció mentre que la regidora de Junts, Teresa Rodríguez Ramón, ha aprofitat per a agrair el suport rebut. 

La composició del consistori pel que fa regidors, queda de la següent manera: Javier Silva Pérez, Tania Bravo García, Maria Carmen Berenguer Jiménez, Joel Fernández Borrull, Susana García Díaz, Cintia Guerrero Tapia, Rubén Barroso Ruiz, Rafael Hidalgo García, Teresa Rodríguez Ramón de Junts, Mireia Encarnación García de Junts, Dolores Delgado López de PECP, Siquem Cobacho Villanueva de VOX i  Toni Flores Ortega d'ERC.

La sessió extraordinària de constitució de la nova corporació ha estat retransmesa en directe a través del canal de Youtube municipal i es pot recuperar en aquest enllaç, incloent-hi els discursos de tots els grups polítics.