Nova campanya a Montcada i Reixac per fomentar la recollida selectiva de residus

L’acció s’ha posat en marxa aquesta setmana al Bosc d’en Vilaró. Un equip informador es desplaçarà a diferents punts del municipi fins a mitjan de novembre.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa aquesta setmana una campanya per fomentar la recollida selectiva i el bon ús dels contenidors. Durant les pròximes vuit setmanes, un equip informador es desplaçarà per diferents barris del municipi: Bosc d’en Vilaró –on ha començat la iniciativa–, Can Sant Joan (carrers Besòs i Bateria), la zona centre (carrer Guadiana), la Ribera (avinguda de la Ribera cantonada amb el carrer Llevant) i Montcada Nova (carrer Lleida).

“Engeguem aquesta acció per conscienciar la ciutadania de la importància de separar les deixalles, estem lluny dels objectius fixats pel programa metropolità de prevenció de residus per al 2025”, ha explicat la regidora de Serveis Municipals, Dámaris Sánchez. El pla metropolità fixa que al 2025 a Montcada i Reixac se separi correctament el 55% del total dels residus quan estem en un 35,5% i un 44% de matèria orgànica, quan actualment se separa el 28,8%.

L’equip informador interactua amb la ciutadania per informar-los sobre els objectius en matèria de recollida selectiva i també, entre d’altres, aclarir dubtes sobre quins residus s’han de dipositar a cada contenidor o bé, explicar la importància de ficar les bosses d’escombreries dins dels bidons i no pas fora, per evitar problemes de brutícia i males olors. A la campanya també s’informa que no tot va als contenidors; els voluminosos s’han de portar a la Deixalleria municipal o utilitzar-ne el servei de recollida a domicili; els serveis de deixalleria mòbil i també les minideixalleries, per dipositar petits elements com bombetes o piles.