Cerdanyola participa en la trobada d'Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana 'Greencities'

Màlaga ha acollit el 20 i 21 de setembre el Greencities amb un programa transversal sobre els principals reptes i oportunitats de la gestió urbana intel·ligent i la mobilitat sostenible

L'Ajuntament de Cerdanyola ha estat present al III Trobada de Líders Urbans, a la II Trobada de Tècnics Urbans i a l'espai City Speakers

Més de mig centenar de ciutats i municipis, entre ells Cerdanyola, han participat en el Greencities, celebrat a Màlaga el 20 i 21 de setembre. La trobada ha servit per posar en comú oferta i demanda de projectes, iniciatives i estratègies de ciutat en matèria de gestió urbana intel·ligent i mobilitat sostenible.

Durant dos dies, més 250 entitats públiques i privades han mostrat les últimes tecnologies i solucions per a un model de governança més avançat i digital. Paral·lelament, s'han dut a terme més de 200 xerrades. Tot plegat centrat en continguts com la gestió de les ciutats a través de la intel·ligència artificial, l'hidrogen verd com a energia renovable del futur, els nous models de mobilitat connectada o la posada en valor dels residus i la descarbonització.

A més, en el marc de la trobada s'ha celebrat la III Trobada de Líders Urbans amb la participació de més d'una trentena de representants municipals. David González, tinent d'alcalde de l'Àmbit de Ciutat del Coneixement, ha representat a Cerdanyola en una trobada que ha abordat els fites que marcaran l'agenda del nou mandat en matèria de gestió intel·ligent i connectada. González destaca que "El debat ha aportat una visió global de les oportunitats dels territoris per a una adequada convivència entre el desenvolupament urbà i un entorn que sigui sostenible i intel·ligent".

També ha participat a la trobada, la regidora  d'Innovació i Agenda Urbana, Conchi Martínez, i el coordinador general de l'Ajuntament, Santiago Costa

Així mateix, també s'ha dut a terme la II Trobada de Tècnics Urbans que va posar el focus en el paper de les dades i la intel·ligència artificial en la nova gestió municipal.
Aquestes dues activitats han comptat amb el suport de la Red Innpulso, referent per a l'establiment d'una agenda urbana comú en matèria de sostenibilitat i aplicació de la tecnologia al servei de la ciutadania.

City Speakers, una trobada entre ciutats
Entre les novetats d'aquesta edició destaca el City Speakers un espai on representants de municipis han donat a conèixer els seus projectes, necessitats, oportunitats i reptes a què s'enfronten per aconseguir que els seus territoris segueixin la línia de les ciutats intel·ligents. En el marc d'aquest esdeveniment, els municipis han tingut l'oportunitat d'explicar als assistents no només els casos d'èxit sinó també fomentar la col·laboració publicoprivada i dur a terme un intercanvi de coneixements que els permeti culminar els objectius.

En aquest espai, l'Ajuntament de Cerdanyola ha presentat la recentment creada Oficina de Sostenibilitat i Transició Energètica i que té com a objectiu dur a terme mesures immediates per impulsar l'eficiència energètica a la ciutat.

David González, destaca la importància d'estar presents a trobades com el Greencities perquè "ens permet participar en espais de treball en xarxa amb altres Ajuntaments i empreses de l'àmbit de la sostenibilitat i les smarts cities" i afegeix que "hem tornat amb moltes idees per valorar la seva implementació en temes tan rellevants com la recollida de residus, el pla de mobilitat".