Sant Cugat celebra el Dia Internacional dels Museus amb l'activitat familiar MuseumQuiz al Celler Modernista

El proper 18 de maig es faran diferents activitats gratuïtes i dirigides a tots els públics amb lema ‘Museus per l’educació i la investigació’

Torna la gran festa mundial dels museus.

Els espais expositius de Sant Cugat se sumen a la celebració programant diverses activitats, amb el lema ‘Museus per l’educació i la investigació’ i oferint una nova edició de la Nit als Museus.

Una de les activitats destacades serà el MuseumQuiz, organitzada pel Museu de Sant Cugat. Es tracta d’un joc per equips amb divertides preguntes on guanya qui sàpiga més sobre la ciutat: la cultura, la història, l’art, el patrimoni, les tradicions i els museus! La partida es realitzarà en un marc incomparable, el Celler Modernista. El joc consistirà en tres rondes de deu preguntes cadascuna i serà conduït per una Quizmaster que contextualitzarà les preguntes.

Si voleu passar una bona estona, veniu amb família o amb amics, el proper dissabte, 18 de maig, a les 18:30 h, al Celler Modernista. Les inscripcions es poden formalitzar a través del 936 759 951 i museu@santcugat.cat.

Una altra de les propostes que en proposa el Museu de Sant Cugat és gaudir d’“Un matí  a les reserves del Museu”. Si voleu conèixer un dels nostres espais més interessants, al qual no hi podem entrar normalment, esteu d’enhorabona. Ens endinsarem a les reserves del Museu per conèixer de prop la feina que es porta a terme al departament de Col·leccions i Exposicions. Coneixerem de primera mà tot el procés de conservació, inventari, emmagatzematge i exposició de les peces des que arriben d’una intervenció arqueològica fins que s’exposen a les sales del Museu.

L’activitat tindrà lloc el mateix dissabte, 18 de maig a les 12 h, al Museu del Monestir. Cal inscriure’s prèviament al 936 759 951 i museu@santcugat.cat.

Finalment, també tindreu l’oportunitat de conèixer “Les darreres incorporacions a la col·lecció, al descobert!” En aquesta data tan especial, el Museu us vol mostrar les novetats que s’han afegit al seu fons en aquests darrers 12 mesos, fruit de les diverses donacions i dipòsits de peces rebudes. Les podreu visitar des del divendres 17 fins al diumenge 19 de maig, al Museu del Monestir.

Qui ho desitgi també podrà participar durant tot el cap de setmana en les activitats regulars programades:

 • Portes obertes i visita comentada al Mirador - Torre de la muralla del Monestir
 • Portes obertes i visita comentada a la Torre Negra
 • Portes obertes i visita comentada al Celler Modernista
 • Exposició "Primera República, 150 anys després" 

Nit dels Museus

Un any més, els museus de la ciutat obriran les portes, dissabte 18 de maig, fins a les 22 h, per celebrar la Nit dels Museus. Hi participaran els espais expositius del Museu del Còmic, Casa Museu Cal Gerrer. Fundació Cabanas, Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani i Museu del Monestir de Sant Cugat. A més de les exposicions permanents, i el claustre del monestir, també es podran visitar les seves exposicions temporals:

 • Museu del Còmic i la Il·lustració i les exposicions
  • Batman compleix 85 anys
  • Les Criatures de Gosset
 • Museu del Monestir i l’exposició
  • Primera República, 150 anys després
 • Casa-Museu Cal Gerrer i l’exposició
  • Conjunts de Sant Cugat anys seixanta
 • Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani i l’exposició
  • Col·lecció. Fascicle 4: Escola Catalana del Tapís

El programa complet es pot consultar a museu.santcugat.cat. I el programa general del Dia Internacional dels Museus 2024 a patrimoni.gencat.cat.