La cuinera mediàtica Ada Parellada tancarà el cicle actual del Cafè amb Lletres

Ada Parellada presentarà el 23 de maig, a partir de les 19 h i a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central el seu darrer llibre Conciliar cuina i vida (Efadós: 2022)

La cuina i tot el que comporta està de moda. Les cuineres i els cuiners mediàtics «cuinen» als mitjans de comunicació i, de tant en tant, publiquen llibres sobre la seva feina. Proposant receptes més o menys ràpides i fàcils de fer i transmeten la necessitat que parem atenció a la nostra alimentació. És el que ha fet l’Ada Parellada, que en el llibre Conciliar cuina i vida ens proposa un mètode per tenir una alimentació variada, equilibrada i saborosa els dies de cada dia, quan el temps, la força i la motivació per la cuina són escassos.

La cuinera desmunta el tòpic de la cuina ràpida. Destaca la importància de la cuina àgil, és a dir, organitzada. Proposa a la persona lectora un mètode que li permeti mantenir el seu ritme de vida i respectar les teves prioritats sense abandonar la responsabilitat de menjar bé. Volem aconseguir canviar el no tinc temps pel no m’organitzo bé.

En aquest llibre trobareu un sistema de treball per la cuina que es basa en la planificació del menú, la llista de la compra acurada, l’elaboració de les precoccions (les bases) casolanes, un cop a la setmana, i finalment, la unió de tots els elements: el plat. Es tracta de 80 receptes saludables i fàcils de preparar per aconseguir que l’àpat sigui a taula en 5 minuts!

La moderadora de la sessió del Cafè amb lletres serà Begoña del Pueyo.

 

Ada Parellada pertany a la setena generació d'una família de restauradors de Granollers. Amb vint-i-cinc anys va obrir el seu propi restaurant, Semproniana, a Barcelona.

Assessora de restaurants i menjadors escolars, treballa al costat de la indústria alimentària en la qual desenvolupa productes. A part de la seva feina al restaurant, ha escrit diversos llibres de cuina i també una novel·la, Sal de vainilla.

La seva gran fita actual és la lluita contra el malbaratament alimentari a totes les baules de la cadena.

La sessió del Cafè amb lletres de maig es farà a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central, a partir de les 19 h i amb accés lliure. En el programa Cafè amb lletres, que fomenta el diàleg de les persones autores amb les lectores, hi participen dues llibreries de la ciutat (Llibreria Efora Llibreria L'Aranya).