El Fantosfreak celebra 25 anys

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks se celebrarà al parc del Turonet del 15 al 19 de juliol amb la projecció de 36 curts

El Fantosfreak és un festival plenament consolidat i que ha anat creixent amb els anys. El que va ser una iniciativa juvenil, sorgida al Casal de Joves, s'ha convertit en el festival amb més renom del seu gènere, omplint cada nit el parc del Turonet amb unes 2.000 persones diàries. La regidora de Joventut, Andrea Borrego, destaca la iniciativa sorgida fa 25 anys i apunta que és un exemple de com "una idea creada per joves es pot fer gran". Rafa Dengrà, director del festival, assenyala que "quan van crear Fantosfreak mai haguéssim pensat arribar tan lluny".

Aquest any, el del seu 25 aniversari, Fantosfreak promet qualitat, diversió i el retorn d'un dels seus personatges històrics, el Niño pedales, que compartirà protagonisme amb d'altres d'habituals com Garci o los Bailongos per presentar els curts i fer més les nits. A més, el festival ha volgut dedicar la XXV edició als vampirs, un personatge que encara no havia protagonitzat cap edició quan, segurament, destaca Dengrà "Dràcula és una de les novel·les més adaptades a la gran pantalla". La creadora del cartell, Maika Dengrà, ha relacionat el número romà V de la 25a edició amb el vampir, que és la imatge d'enguany.

El festival se celebrarà entre el 15 i el 19 de juliol de 21 a 00 h. Entre el dilluns i dijous es projectaran 36 curtmetratges, nou cada nit. La selecció inclou curtmetratges de 12 països; 23 curts són espanyols i d'entre aquests 11 creats a Catalunya. Dengrà destaca també la selecció d'un curt 'made in' Cerdanyola amb el títol 'Gestores' i dirigit per Patrícia Resina i Álex Muñoz. Rafa Dengrà indica que "serà una temàtica molt variada amb curts fantàstics, freaks i de terror" i es mostra content de "la barreja que podrem veure cada nit". A més, aquest any, com a novetat, l'organització ha indicat en el programa els curts que no són recomanats per a menors d'edat. Dengrà explica que "ho posàvem abans de les projeccions, però hem pensat que estarà bé avisar-lo també al programa perquè cada vegada venen més famílies amb nens i nenes". També, per consideració a aquest públic infantil, el festival intenta projectar els curts més cruels i sanguinaris cap al final de la nit.

El divendres19 de juliol serà el moment de conèixer els curts guanyadors i tornar-los a veure en una darrera nit que sempre té alguna sorpresa.

A més, cada nit de festival i com ja és habitual l'obrirà un concert de música en directe amb grups locals, amb integrants cerdanyolencs o dels voltants. Ja fa uns quants anys d'aquesta iniciativa i des del festival defensen que "és una bona fórmula per motivar i donar visibilitat a la moguda musical que hi ha al poble".

 

Exposició XXV anys de Fantosfreak

La Sala Elisa Arimany acollirà fins al setembre l'exposició 'XXV anys de Fanstosfreak' amb una selecció dels cartells més icònics del fesitval. La mostra es pot visitar dilluns, dimarts i dijous de 15:30 a 20:30 h, dimecres de 10 a 14 h i de 15:30 a 20:30 h i divendres de 10 a 14 h


Programació per dies del XXV Fantosfreak

Concerts XXV Fantosfreak