PIMEC Vallès Occidental distingeix nou iniciatives empresarials en la segona edició de reconeixement a les pimes i les persones autònomes de la comarca

En el marc del desplegament de la patronal a Terrassa, amb la nova delegació al Passeig del Vapor Gran ja en funcionament, PIMEC ha celebrat la segona edició dels Reconeixements Empresarials a l’Auditori Municipal en un acte amb més de 200 empresaris i empresàries de la comarca
 
Antoni Cañete ha rebutjat, davant de l’empresariat del Vallès Occidental, l’actual proposta de reducció de jornada laboral perquè afecta la viabilitat i competitivitat de les pimes i no es pot plantejar sense la millora de la productivitat

 
 

Terrassa, 8 de juliol del 2024. PIMEC Vallès Occidental ha posat en valor la importància de les pimes i les persones autònomes per a la competitivitat de la comarca distingint nou iniciatives empresarials. En el marc del desplegament de la patronal a Terrassa, amb la nova delegació al Passeig del Vapor Gran ja en funcionament, PIMEC ha celebrat la segona edició dels Reconeixements Empresarials del Vallès Occidental amb un acte a l’Auditori de Terrassa que ha aplegat més de 200 empresaris i empresàries de la comarca.
 
Durant la seva intervenció, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha posat en valor la tasca de la patronal a la comarca, tot manifestant que “les empreses del Vallès Occidental necessiten qui les defensi, per continuar creixent en dimensió, i aquest ha de ser un objectiu compartit”. En aquest sentit, davant de l’empresariat de la comarca, Antoni Cañete ha tornat a defensar el rebuig de la patronal a l’actual proposta de reducció de jornada laboral “perquè afecta la viabilitat i la competitivitat de moltes pimes de diferents sectors”, afegint que no es pot parlar d’aquesta mesura sense que “vagi acompanyada de la millora de la productivitat”.
 
El president de PIMEC també ha posat en valor les darreres fites aconseguides per la patronal en matèria de representativitat. Antoni Cañete ha fet referència al fet que PIMEC ha assolit la seva màxima representació en l’àmbit estatal, assegurant-se recentment l’entrada en el Consell Econòmic i Social (CES) i situant així les pimes catalanes al Diàleg Social espanyol amb veu pròpia.
 
Per la seva part, el president de PIMEC Vallès Occidental, Xavier Pujol, ha subratllat la importància d’haver inaugurat recentment la nova delegació a Terrassa, on la patronal “desplega serveis i actes, propers a les empreses, perquè un dels valors de PIMEC és la proximitat, dels sectors i dels territoris”. Pujol ha reivindicat la necessitat de reconèixer les empreses que “assoleixen fites destacables i que poden servir com a exemple per a la resta del teixit empresarial del Vallès Occidental”. En aquest sentit, Xavier Pujol també ha defensat davant l’empresariat de la comarca que “quan hi ha greuges a defensar i reclamar, PIMEC està per fer-ho, i quan hi ha empeses que passen dificultats, fem xarxa per ajudar-les”.

Les empreses guardonades
 

  • Reconeixement al comerç – Mobles 2000 (Sabadell): per la seva especialització en mobles a mida amb visualitzacions en 3D abans del muntatge.
  • Reconeixement pòstum per l’activitat associativa – Miquel Gumí (Sabadell): ex-President de Sabadell Comerç Centre, reconegut per la seva implicació en el món associatiu del comerç i de Sabadell.
  • Reconeixement a l’impuls de la Formació Professional – Gremi d’Instal·ladors CRM (Cerdanyola, Ripollet i Montcada): per un compromís exemplar amb la formació professional, promovent l'ofici d'instal·lador en un context de transició energètica.
  • Reconeixement Joves Empresaris – Fruits Sentmenat online (Sentmenat): per la seva innovació en la venda de productes frescos per internet.
  • Reconeixement a l’Empresa Innovadora - Iguña Pharmaceutical Technologies (Terrassa): per ser líder en el desenvolupament de tecnologies farmacèutiques innovadores, contribuint significativament al sector.
  • Reconeixement al Creixement d’empresa industrial - Grupo Armario Persiana S.A.U, GAPSA (Castellar del Vallès): pel seu creixement notable gràcies a la seva excel·lència dels seus productes, mantenint un alt nivell de qualitat i innovació.
  • Reconeixement a l’Associacionisme Empresarial – Gremi d’Instal·ladors del Vallès: un gremi que ha estat clau en la defensa dels interessos dels instal·ladors, promovent la formació i la col·laboració entre professionals.
  • Reconeixement a la perspectiva de diversitat, sostenibilitat, seguretat i salut laboral – Specialisterne Spain (Sant Cugat) i Lerrassa Hidraulica S.A. (Ripollet): en la primera, treballen per integrar persones amb autisme al mercat laboral, destacant per la seva inclusió i suport a la diversitat. La segona és reconeguda pel seu compromís amb el benestar dels seus empleats i la promoció d'un ambient de treball inclusiu i divers.

L’acte ha comptat amb la participació de la primera tinent d’alcalde i regidora d’Indústria i Empresa de l’Ajuntament de Terrassa, Maise Balcells, qui ha manifestat que “és admirable i mereixedor de reconeixement el que realitzeu com a emprenedors i empresaris, per la feina, el compromís i la passió”. També ha participat el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, qui ha definit les pimes i les persones autònomes com “la columna vertebral del teixit productiu del país”, tot destacant que “una mica més del 10% es troben al Vallès Occidental”.
 
Els Reconeixements Empresarials s'han celebrat amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, i han estat conduïts per la periodista, conferenciant i comunicadora, Aura Costa. A més, el president de l’Observatori de PIMEC i expert en economia financera i comptabilitat, Oriol Amat, ha ofert una ponència sobre com millorar la productivitat i la importància de la retenció del talent a les pimes.