Cerdanyola tornarà a gaudir del FIT Festival

La 13a edició del Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil es durà a terme del 22 al 24 de setembre

Bambalina ja ha activat la compra d’entrades per als espectacles de pagament que es podran adquirir a través de la pàgina web https://www.bambalina.cat/   

Ahir l’entitat Bambalina va presentar la programació de la 13a edición del FIT Festival 2023 amb la presència de l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i del regidor de Cultura, David González, que van agrair i destacar la feina realitzada al llarg dels anys per Bambalina, i sobretot felicitar per l’organització d’aquest festival consolidat que omple de cultura la ciutat en un cap de setmana de teatre per als infants.

La presidenta de BambalinaElvi Vila, va explicar que, com sempre, la qualitat dels espectacles i les companyies triades faran que el festival segueixi sent un referent del teatre familiar al país. Titelles, dansa, circ, cavallets, instal·lacions perquè els més petits puguin jugar,... tot un ventall molt ampli de possibilitats perquè el públic assistent descobreixi noves maneres de teatre i d’arts esceniques.

El FIT 2023 comptarà amb la participació de 15 companyies, que oferiran 22 espectacles, repartits en 3 espais diferents de la ciutat (Teatre Ateneu, Museu d’Art de Cerdanyola i la plaça Abat Oliba).

Així, el dissabte 23 i el diumenge 24 de setembre hi haurà espectacles des de les 11 h fins a les 19:30 h i que s’aniran repetint perquè les families puguin fer recorregut per tots els espectacles.

Les entrades tindran un preu de 7 € adults (+12 anys), 5 € infants de 3 a 12 anys i gratuït infants de 0 a 3 anys. Només el 50% dels espectacles són de pagament.

Bambalina ja ha activat la compra d’entrades per als espectacles de pagament de la 13a edició del Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil. Es podran adquirir únicament per Internet, a través de la pàgina web https://www.bambalina.cat/   

Pel que fa al cartell d’enguany, aquest ha estat realitzat per la il·lustradora Alba García i presenta uns personatges que representen diferents aspectes del teatre i de les arts escèniques.

L’espectacle inaugural familiar

El FIT 2023 alçarà el teló el divendres 22 de setembre, a les 20 h i al Teatre Ateneu, amb la representació de l’espectacle adreçat al públic familiar Blowing de la companyia Múcab Dans i Toni Mira. Un espectacle visual, poètic i innovador, on la dansa, la música en directe i la tecnologia ens convidaran a volar per un món fantàstic, màgic i absurd. És un espectacle de dansa amb projeccions recomenat per a totes les edats que es tornarà a representar el dissabte 23 a les 12 h.

La Residència dels contes macabres

La companyia El Sidral presentarà a Cerdanyola del Vallès l’obra Residència dels contes macabres Ho farà el dissabte en dues funcions, a les 11 i les 16 h a la Sala 6 de l’Ateneu. Barrejant el teatre d’ombres i objectes, descobriran els secrets que la mansió amaga per, finalment, caminar pels passadissos i trobar la sortida.

La proposta consistirà en viure l’experiència sensorial en petits grups de 12 persones que romanen dins de la mansió entre 13-15 minuts. Es tracta d’un espectacle NON-STOP (4 hores al matí i 4 hores per la tarda), per la qual cosa es fa un passi darrere l’altre amb uns minutets de temps entre funció i funció per preparar l’espai per al grup següent.

La presidenta de Bambalina, Elvi Vila, destaca també les cercaviles que aquest any seran muntatges de gran mida com Tomasa, la xatarrina  de la Companyia Matito, o De Peluix  de la cia. Efímer, amb personatges protagonistes de grans dimensions, que arriben a ser, en el cas del mico De Peluix, de sis metres d’alçada.

Espectacles al carrer

La plaça de l’Abat Oliba acollirà els espectacles a l’aire lliure. Dissabte 23 hi haurà Tallers de malabars, a càrrec de la cia. Moi Jordana, i l’espectacle de circ Qui Cu Qui Què Quina, amb la cia. Nom Provisional.

Diumenge 24 les propostes seran d’humor gestual/clown amb l’espectacle L’actitud que anirà a càrrec de Jam, un pallasso i un food truck. També a la plaça Abat Oliba estarà la instal·lació Lo Carrofil, d’Efímerun carrusel de set metres de diàmetre amb cinc dragonets confeccionats amb retalls de mil teixits. Cada dragonet suporta dues cadiretes per a que dos infants d’edats compreses entre els 3 i els 6 anys s’hi puguin pujar. Els actors de la companyia i un tema musical original els acompanyen durant el viatge.

Per altra part, al Museu d’Art de Cerdanyola(MAC), entre d’altres activitats, hi haura un espai d’experimentació i joc lliure i teatre de titelles pels més petits. Les propostes Es ven germà petit del Centre de titelles de Lleida, i Bunji, la petita coala, de la cia. Festuc Teatre  faran representacions al matí i a la tarda.

El FIT Festival

El FIT Cerdanyola és un certamen internacional d’arts escèniques especialitzat en teatre infantil i familiar. Té periodicitat biennal i està concebut, en primer lloc, com un gran esdeveniment per a la ciutat que l’acull, amb espectacles i espais d’actuació a diferents indrets i a preus molt populars i, també, gratuïts.

Amb la mateixa importància, el FIT està pensat com un aparador d’algunes de les produccions internacionals, espanyoles i catalanes de teatre infantil i juvenil més interessants del moment.

El FIT Festival es celebra en tretzena edició del 22 al 24 de setembre i està organitzat per Bambalina amb el patrocini de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la col·laboració de la Xarxa i la Diputació de Barcelona.


Cartell del FIT Festival 2023 en alta resolució

Programació FIT Festival 2023